Харчим по 20 евро за риба на година

2 пъти повече чужденци работят у нас 198 са получили „синя карта”

Патриотите решават за Миглена и Марияна Избирателите са ме пратили в парламента и би следвало да се върна, каза пред “Труд” Валери Симеонов

Десислава Атанасова: Коалицията не е застрашена, защото оставката на вицепремиера Валери Симеонов беше личен акт

Българските антарктици стигнаха до остров Ливингстън

Скатов се подготвя за изкачването на 14-ия си връх

Шеф на „Нисан“ арестуван за измами Укривал доходи и харчел фирмени пари за лични нужди

Испания иска гаранции за Гибралтар в проектоспоразумението за Брекзит

Обучават лекари и психолози за ранно откриване на депресия

Соня Йончева идва в България Звездната прима пристига за кинопремиера

Над 200 ученици се запознаха с културата и традициите на Австрия Областният управител на Велико Търново проф.Любомира Попова прие посланика на Австрия

22 г. затвор за двама трафиканти на хероин

Германия прекрати оръжейния експорт за Саудитска Арабия

Млади изследователи от Стопанска академия представиха свои разработки Творческите работи бяха презентирани на 11-та докторантска научна сесия

КПКОНПИ е внесла иск за отнемане на имущество от Евелин Банев-Брендо и семейството му на стойност 23 275 542 лева

Румен Радев: Надявам се, че хората от Хитрино няма да живеят 2 години във фургони

Надявам се, че хората от Хитрино няма да продължават да живеят 2 години във фургони, както имаме други случаи. Това каза на пред журналисти в шуменската болница новоизбраният президент Румен Радев.

„Трагедиите ни показват колко сме уязвими и ни напомнят, че трябва да бъдем солидарни. В момента десетки български семейства се нуждаят от материална и най-вече морална подкрепа. Искам да благодаря най-вече на екипа на болницата в Шумен за техните отговорни действия и висок професионализъм, за това, че направиха всичко възможно да овладеят ситуацията. Знаете вече данните за починалите и хората в тежко състояние. Важно е в момента да бъде направено всичко възможно да запазим живота на живите и по възможно най-бързия начин да бъдат възстановени. Оттук нататък ще бъда и на място“, коментира ген. Радев, цитиран от „Фокус“.

По думите му е важно също и прокуратурата и следствието да свършат много обстойна работа, да се установят истинските причини, да се потърси отговорност, да се вземат необходимите мерки за преодоляване на щетите. „Най-важно е в момента да се окаже морална помощ на тези хора. Шокът е огромен. Ще говорим и с Кризисния щаб какво трябва и какво може да се направи като най-неотложни мерки“, допълни той. Според него най-важното е районът да бъде обезопасен и да се вземат всички необходими мерки за запазване на живота на хората в района.

„Не искам да спекулирам изобщо за причините. Това, което и вие четете – дали подредба на вагоните, дали по-висока скорост е причината за дерайлиране, в момента не мога да гадая“, каза още новоизбраният държавен глава.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

  1. Обикновения средностатистически Българин предлага: Досегашния и новоизбрания президент,представители на водещите партии незабавно да се съберат и без всякакви комисии и разледвания да вземат решение незабавно да се отделят средства от предвидените за саниране и да се въстановят пораженията в Хитрино ,от наводненията и другите приеродни и предизвикани бедствия и след това да се разследват и уточняват причините.В противен случаи дълги години ще гледаме фургони и нешастни хора.

    1. Много добро и навременно предложение – даже даваш идея от къде могат да се вземат пари . Важно е някой , от който зависи това , да ти прочете предложението и да направи каквото е нужно .

  2. Докато институциите се организират, може Радев да даде 150 000, които са му дали залудо и да започне възстановяването веднага!

  3. Като дойдат(танковете)БСП на власт да им направят жилищата на хората за 2 седмици. Ама на Марко Тотьо.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.