Румен Радев: Няма чистка в Министерство на отбраната

"Няма вечно абонирани за властта", коментира президентът на въпрос за обвиненията, че служебното правителство извършва чистки. Държавният глава беше категоричен, че няма чистка в Министерството на отбраната. Той припомни, че след напускането на поста на ген. Константин Попов, до момента няма началник на отбраната, а временно изпълняващ тази длъжност и сега реално има назначаване на поста на ген. Боцев.

Има служебно правителство, което съм назначил и на което имам доверие. Мисля, че към момента то се справя добре. Това заяви президентът Румен Радев в отговор на въпрос за предложението на служебния кабинет за назначаване на ген.-майор Андрей Боцев за началник на отбраната.

В отговор на въпрос държавният глава каза, че по никакъв начин това не може да предизвика напрежение в армията. България разполага с достойни генерали - професионалисти и мисля, че няма никакъв проблем в това назначаване, каза Румен Радев. Президентът Радев коментира темата преди участието си в церемонията по връчване на годишните награди за българските производители "Златна мартеница".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика