Плеймейтката Марешка отпадна от „Игри на волята“

20 интересни факта за алкохола

Над 60 са вече жертвите при експлозията в джамия в Афганистан

Апетитът за сладко е признак за лош сън

Борис Джонсън: Ще напуснем ЕС на 31 октомври, дори ако споразумението бъде отхвърлено от депутатите

Обезвредиха съмнителен предмет на лондонска улица

Йозджан Дениз нае нова вила

Меркел: Имаме много работа до постигане на споразумение по дългосрочния бюджет на ЕС

Признаха си спонсори на Мая ДБГ си спомниха, че платили билбордовете на Манолова

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Нов случай на африканска чума при диво прасе в Ловешко

Оперираха мъжа, паднал във водопад в Беласица

Регулират цените на вносни лекарства Паралелният внос ощетява потребителите

Малина Крумова: 96% от катастрофите се дължат на грешки на водача

Нередовни пътници биха кондуктор в автобус в Пловдив

Румен Радев: Образованието е усвояване на компетентност

Румен Радев

Между образованието и грамотността няма знак за равенство. Образованието не е система само за усвояване на знания, тя е усвояване на компетентност. Това каза президентът Румен Радев при участието си в инициативата на ЕК „Граждански диалог” заедно с еврокомисар Тибор Наврачич в препълнената зала с млади хора в аулата на Икономическия университет във Варна.

Заедно с министъра на младежта и спорта Красен Кралев те отговаряха на многобройните въпроси, свързани с младежката квалификация, образование, младежка безработица и др. Държавният глава посочи, че в ЕС се инициира програма за хората завършили средно и висше образование за това каква реализация са намерили. „За да не е образованието един безсмислен процес за вземане на дипломи младите хора трябва да отговорите на няколко фундаментални въпроса- къде искате да видите Европа и какви искате да бъдете в Европа”, обърна се към тях президентът. Той очерта тревожните въпроси, свързани с макроикономиката, дисбаланса и огромните различия в жизнения стандарт, корупцията, която е бич №1 на нашето общество.

„Бъдете непримирими към корупцията. Трябват структурни, организационни, законови промени, надявам се в скоро време да ги има”, каза още Радев.

Всеки 5-ти европейски гражданин не владее традиционната грамотност, а всеки 4-ти аритметичната грамотност, посочи еврокомисарят по образование, младежта и културата Тибор Наврачич. Според него Европа изостава в инвестиране на образование в сравнение с Америка и Тихоокеанския район. Еврокомисар Наврачич увери младите хора, които учат в Англия, че след Брекзит ще бъдат защитени интересите на европейските граждани, които учат и живеят на Острова.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. и тоя дудне като вувузела… никаква разлика с олихофрена плевелиев.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.