Президентът Румен Радев се запозна с анализа за състоянието на Българската армия

Снимка: Фейсбук / Румен Радев

Днес в сградата на Министерството на отбраната изслушах анализа на подготовката, войсковия ред и дисциплината в Българската армия и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната за учебната 2016 година, това написа в официалния си профил във фейсбук президентът Румен Радев. Той се осъществи под ръководството на изпълняващия длъжността началник на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов. В него участваха още заместник министър-председателят по вътрешен ред и сигурност и министър на отбраната Стефан Янев, висшият команден състав, генерали и офицери от видовете Въоръжени сили, директори на дирекции в Министерството на отбраната, началници и ръководители на структури на пряко подчинение на министъра на отбраната.

Румен Радев анализ на подготовката, войсковия ред и дисциплината в Българската армия
Снимка: Фейсбук / Румен Радев

Вицеадмирал Емил Ефтимов заяви още в самото начало, че настоящата ситуация трябва да се анализира с нужната доза реализъм и прагматизъм. Подходът към планирането и реализацията на подготовката на Българската армия трябва да е реалистичен, основан на състоянието на личния състав, въоръжението, техниката, както и на материалните и финансовите ресурси.

Снимка: Фейсбук / Румен Радев
Снимка: Фейсбук / Румен Радев

Отговорността и професионализма на личния състав са от първостепенно значение за изпълнение на поставяните задачите. Ясното формулиране на военните приоритети и подкрепата за тях от страна на ръководството на МО и на държавното управление ще са гарант за националната ни сигурност, пише още президентът Радев.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Гледа си работата президентът – главнокомандващ е по конституция и професионално компетентен до неотдавна по въпросите на отбраната. Така трябва и за това му гласуваха доверие мнозинството българи.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.