Над 400 000 руснаци вече имат “втори дом” в България 557 915 туристи от Руската федерация са били у нас през 2017 г.

Клиенти изпочупиха таксиметров автомобил

63-годишен шофьор пострада при обратен завой, отнел предимство и ударил кола

Мъж от Бяла укривал смъртта на майка си в продължение на три години и прибирал пенсията й

Над 4000 гости посреща Павликени на Празника на яйцето За забавните игри и кулинарни изкушения са осигурени 4000 яйца

Владислав Горанов: България изпълнява всички критерии за приемане в еврозоната

7,3 млн. лева от Европа влизат в Лом

Борисов: До една година влизаме в чакалнята на еврозоната

Сергей Станишев: Чрез влизане в Еврозоната трябва да се стремим влезем в „А“ отбора на ЕС

Една година условно за мъж, теглил пари от чужда дебитна карта

Бизнесдама внесе 70 000 лв. укрити данъци, за да се отърве с лека присъда

Има служебен раздор между мен и Десислава Иванчева, заяви зам.-кметът на “Младост” Румен Русев

Клон падна и удари жена в Русе

Цветан Цветанов се срещна с главния преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние

28-годишна помете с колата си 2 патрулки и рани двама полицаи

Румен Радев призова младите хора да работят с желание, вяра и любов за България

Снимка: Прессекретариат на президентството

Работете с желание, вяра и любов за България. Това е най-голямото удовлетворение. Каквото и да става, най-важно е вашият дух да бъде свързан с България и каквито и успехи да постигате, вие винаги духовно ще се връщате към България. Това заяви президентът Румен Радев на церемонията по връчването на наградите от конкурса “Твоите 25 причини да избереш България”, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Инициативата се провежда под патронажа на българския държавен глава.

Държавният глава заяви, че е приел да бъде патрон на кампанията с удоволствие, защото вярва, че подкрепата за младите хора заслужава адмирации. „Не съм се излъгал като виждам колко млади хора има тук, както и колко много представители на бизнеса и изкуството оказват своята подкрепа. Точно в момент, в който всички сме загрижени как да направим така че младежите да останат в България. Това е една конкретна и ясна стъпка с голям обществен отзвук“, подчерта президентът .

Румен Радев заяви, че е поискал над контура, който е направил на ръката си в рамките на кампанията, да бъде изписана универсалната формула на Айнщайн за масата, скоростта и енергията и обясни, че тази формула обхваща всички присъстващи в залата. „Масата, това сте вие младите хора с вашите биологически дадености и качества“, добави президентът и припомни формулата – E = mc² като разясни, че “c” e константа, която зависи най-вече от обществената система на образованието, на всички обществени слоеве в нашата страна като държава и от личните качества, упоритост, знания и умения, които ще придобият младите хора, за да могат да достигнат тази висока скорост в своя живот.

Малката двойчица отгоре е обществената подкрепа, която вие младите хора получавате от организаторите на това събитие, от българските обществени организации, бизнес, финансови институции, хората на изкуството и културата. Тя е малка, но обществената ангажираност и подкрепата за вас, заедно с качествата, уменията, знанията и усилията ви могат да доведат до тази огромна потенциална енергия, която всеки носи. Така държавният глава обясни своето сравнение и призова младите хора в залата тази енергия да бъде отдадена на бъдещето на България.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.