Румен Радев удостои полковник Радостин Илиев с висше офицерско звание „бригаден генерал“

На церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 държавният глава удостои полковник Радостин Илиев с висше офицерско звание „бригаден генерал“ по повод назначаването му на длъжността директор на Щаба на отбраната, съобщиха от президентството.

„Използвам тържествения повод да изразя уважението си към Вас като към отличен професионалист, опитен ръководител и достоен български офицер, доказал своята компетентност, умения и характер на редица отговорни длъжности от ниво рота, батальон и бригада в радиотехническите войски на Военновъздушните сили до директор на Дирекция „Отбранителна политика“ в Министерството на отбраната и заместник военен представител към военния комитет на ЕС“, заяви в приветствието си президентът.

Румен Радев изрази увереността си, че натрупаният богат опит в областта на отбранителната политика у нас и в чужбина ще помогне на бригаден генерал Илиев ефективно да изпълнява задълженията си на новата длъжност – началник на Щаба на отбраната, към която има високи очаквания.

От своя страна бригаден генерал Илиев благодари на президента за оказаното доверие. “За мен това е изключително висока чест и признание за всичките години положен труд в редиците на Българската армия и в Министерството на отбраната“, заяви Радостин Илиев. Той допълни, че длъжността е нова и е обоснована от необходимостта от координиране на административните звена в щаба като стратегически военния щаб, интегриран в Министерството на отбраната, както и организиране на взаимодействието с останалите структури в министерството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България