Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Румен Радев: Управляващите губят човешки облик Свиква КСНС на 9 януари

Президентът Румен Радев разкритикува управляващите за прегласуването на мораториума за нови лекарства за онкоболните.”Надявам се управляващите и парламентът да си дават ясна сметка какво се случи през последните дни. Те са на път да загубят човешки облик, защото българите някак си свикнахме през последните години да ни се отнемат всички неща, засягащи нашето достойно съществуване- и заплати, и пенсии и социални права, но вчера се посегна на последното – на надеждата.”, разгневи се държавният глава.

Според него цинизъм е ден преди НС да отхвърли ветото кабинетът да раздаде само за час около 740 млн. лв. „Раздадоха се по неясни критерии.”, допълни той. И подчерта, че това наистина са обществено значими проекти, основно пътища, „но едни фирми ще стават все по-боати, а други хора все по-бедни и по-болни”

„Нямаше да бъде толкова цинично и брутално, ако партийните субсидии не бяха съизмерими, и дори повече, от тези 25 млн. лв., които не просто могат да спасяват, но дават и последна надежда на много хора.”, категоричен бе Радев. Той съобщи, че следващото заседание на КСНС ще е на 9 януари догодина и ще е за ангажиментите ни по време на председателтвото на ЕС. Президентът смята, че в секторите „Сигурност” и „Отбрана” средствата се харчат на парче.

„С интерес чух, че се търсят функции на военно-транспортната ни авиация. Може би си спомняте какви функции изпълняваше и мога да помогна да си спомните, че в периода 2009-20012г. имаше около 70 полета с много интересни функции”, разясни президентът.

Румен Радев намекна, че ще наложи вето и на антикорупционния закон. Спорът не бил кой да назначава шефа на новия орган, а същността на закона. „Той не бори корупцията, не удря по корумпираните, те пак ще я захранват и в същото време може да бъде използван като бухалка срещу неудобните”, каза Румен Радев.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (12)

 1. Бре, в тази държава и това управление има един човек, който говори като болшинството. Сега уродите от свинефермата герб и лъже патреотете отново ще атакуват президента, за това, че им каза истината в свинските им сурати. Време е да хванем тоягите, защото парцала борисов и свинете му станаха прекалено арогантни.

 2. Само не разбирам защо авиаторчето говори в първо лице, множествено число, че : “ние българите някакси сме свикнали през последните години да ни отнемат всички неща засягащи нашето достойно съществуване – и заплати и пенсии и социални права ” Той защо се причислява към онеправданите ? Взе ли си 200 000 лева “обезщетение” незнайно за какво, от парите на данъкоплатеца при подаване на документи за пенсиониране ? Взе. Внасял ли е осигуровки за максималната пенсия, която получава? Не е. Че и президентска пенсия ще прибави после. Кои социални права са му накърнени. За PR-ката на ВВС не ми се коментира. То ВВС няма, той PR-ка си назначил.

   1. серГейчо, много простащина лъха от теб, бе копеле!!! Ами, завърши и ти военновъздушното, натрупай стотици, че и хиляди часове във въздуха, спечели доверието на народа и чак тогава можеш да дрънкаш простотии за заплатата, за пенсията, за привилегиите на президента Радев!! Дотогава – ти си просто несретен простак.

 3. Щом Велемир призовава към “хващане на тоягите”, значи всичко е наред. Пък ” парцали, свински сурати, уроди от свинефермата ГЕРБ, лъжепатреоте…” тая лексика ни е до болка позната и олицетворява безсилието и психичните отклонения на гореспоменатия. Добре е хапчетата да се пият редовно. Само казвам. Никого не мога да задължа.

 4. Закълни се Мохамед
  Във Брадата на ” мохамед”
  Пържен в мас косъм яж
  Па се обеси на жълтия паваж

  Чак тогаз че фанеш вера
  Да налюбя твоята вера

Отговорете