Румен Русев поема "Младост" за седмица - после не се знае

Владимир Клисурова подаде оставака официално, излиза отпуск за 7 дни и после напуска

И.д. кметът на "Младост" Владимир Клисуров подава оставка и излиза отпуск от понеделник - това се разбра на брифинг в сградата на администрацията на столичния район. Така идната седмица "Младост" ще бъде управляван от другия заместник на арестуваната за подкуп Десислава Иванчева - архитект Румен Русев

Клисуров обясни, че е депозирал молбата си за напускане пред кмета Йорданка Фандъкова, СОС и самата Иванчева. Той призна, че не е наясно какво се случва, ако няма кой да приеме оставката му.

"Ситуацията е малко странна, защото съм уведомил и госпожа Иванчева, която по закон още е действащ кмет", каза Владимир Клисуров. Той бе категоричен, че няма капацитета да ръководи района и обясни, че Русев е професионалистът в администрацията.

"Столичният общински съвет не се съобрази с моята воля и тази на г-н Русев, която беше двамата да управляваме като екип от заместник-кметове", каза още Клисуров. Според него този е бил единственият вариант да остане в управата на района и след като това вече не е на дневен ред, е взел окончателното решение да напусне и да остави Румен Русев да управлява. Никой от двамата не успя да каже какво ще се случи, след като седмицата отпуск изтече и Клисуров трябва да се върне на работа, което няма да направи, ако няма кой да приеме молбата му за прекратяване на трудовите правоотношения.

Хипотезата е, че СОС трябва да назначи единствения останал заместник - именно Русев. Той обаче не е фаворит на Иванчева. От ареста тя дори го обвини, че има роля в нейното задържане, което според твърденията й е "постановка".

На въпрос на "Труд" какво ще каже на Десислава Иванчева, когато излезе от ареста, Владимир Клисуров бе категоричен, че не предава доверието й.

"Според мен г-н Русев може да се справи, а аз не. Затова постъпвам така", каза и.д. кметът.

Румен Русев пък обеща, че ще пусне всички забавени преписки, отлежавали с месеци при Иванчева , но само ако са законосъобразни.

Попиптан дали е готов да си "изцапа ръцете" с това действие, той каза "Да", тъй като Клисуров напуска с аргумента, че не иска неговите ръце да се мърсят със засторяването на "Младост".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България