Румен Христов: Важно е големите градове да останат с десни кметове

Председателят на СДС Румен Христов заяви пред БТВ, че е важно големите градове да останат с десни кметове, в градове като Пловдив и София, вероятно няма да има кандидати на СДС. Където имаме изявени кандидати от двете партии, ще ги оставим да се състезават благородно, но имаме споразумение с ГЕРБ на втори тур да се подкрепяме, посочи още Румен Христов. "По-малкият играч има по-малко влияние, но смятам че СДС се държи достойно и има своята електорална подкрепа, категоричен беше той и отбеляза, че СДС не е поемал ангажимент да не се регистрира в ЦИК за местните избори. Нямам притеснение от проверка за финансирането на СДС , каза още Румен Христов.

"Очакванията на избирателите са да се обедини десния вот. Успешна беше взаимната работа за европарламента, успяхме да вкараме евродепутат от СДС", това коментира лидерът на сините по повод споразумението с ГЕРБ за взаимна подкрепа на местните избори тази есен.

Това е рамково споразумение, а не коалиционно, на много места ще имаме общ кандидат и общи листи, но на места ще има и отделни кандидати за кметове, обясни още Румен Христов. По думите му засега със сигурност има забрана кандидатите на СДС да се коалират с БСП и ДПС за местния вот.

 

Коментари

Задължително поле