Румънец влиза в затвора за 5 кг хероин

Румънски гражданин получи ефективна присъда от 4 г и 10 м. затвор, при първоначален строг режим, за държане на 5 кг хероин. Присъдата бе наложена от Окръжния съд в Сливен – съобщиха от Апелативната прокуратура в Бургас. Делото се е гледало при съкратеното съдебно следствие, тъй като 37-годишният Нику Мелинчану признал фактите в обвинителния акт и сключил споразумение с прокуратурата. Иззетият хероин е най-голямото количество дрога, откривано през последните години в Сливенския регион. Стойността му възлиза на 249 хил.лева. Мелинчану ще трябва да плати и 50 хил.лева глоба.

Чужденецът бе задържан минути преди полунощ на 4 август на пътен възел „Петолъчката”. Акцията бе проведена от ГДБОП и сливенската полиция. Мелинчану шофирал товарен бус „Мерцедес вито” с фиктивна добричка регистрация. Високорисковото наркотично вещество било открито в специален тайник. В операцията е участвало и следово куче. На място в Града под Сините камъни пристигна главният комисар Георги Костов. Тогава той съобщи, че хероинът не е бил предназначен за българския нелегален пазар.

Дрогата е била транспортирана през наша територия към друга държава. Окръжният прокурор на Сливен Пламен Стефанов тогава заяви, че има данни за стари осъждания на румънския гражданин. Постигнатото споразумение пред българския съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право