Румънка на съд в Русе, дала 20 евро на полицаи, за да не й пишат акт

Снимка: Архив

Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу румънска гражданка, дала 20 евро на полицаи, за да не й съставят акт за нарушение.

Обвинението срещу Маричика Й. е за това, че на 07 декември 2016 г., на главен път Русе-Велико Търново, дала дар – банкнота от 20 евро на полицейски орган – двамата младши автоконтрольори при Сектор Пътна полиция – ОД на МВР – Русе, за да не извършат действия по служба – да не изготвят документи, свързани с административнонаказателната дейност, при констатиране на нарушения на правилата за движение – да не й съставят акт за установяване на административно нарушение за допуснато нарушение – престъпление по чл.304а пр.6 от НК.

Румънската гражданка била засечена от полицейските служители да извършил маневра изпреварване при непрекъсната хоризонтална пътна маркировка и при наличието на пътен знак – забранено изпреварването в пътния участък, уточниха от прокуратурата. След като я спрели, за да не я санкционират за извършеното нарушение, обвиняемата изкарала ръката си през спуснатия прозорец на вратата и подала към полицая банкнота от 20 евро, като преди това намигнала. Полицейският служител отказал и уведомил за случая дежурния при ОДМВР – Русе.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.