Румънка на съд в Русе, дала 20 евро на полицаи, за да не й пишат акт

КАТ, полиция

Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу румънска гражданка, дала 20 евро на полицаи, за да не й съставят акт за нарушение.

Обвинението срещу Маричика Й. е за това, че на 07 декември 2016 г., на главен път Русе-Велико Търново, дала дар – банкнота от 20 евро на полицейски орган - двамата младши автоконтрольори при Сектор Пътна полиция – ОД на МВР - Русе, за да не извършат действия по служба – да не изготвят документи, свързани с административнонаказателната дейност, при констатиране на нарушения на правилата за движение - да не й съставят акт за установяване на административно нарушение за допуснато нарушение - престъпление по чл.304а пр.6 от НК.

Румънската гражданка била засечена от полицейските служители да извършил маневра изпреварване при непрекъсната хоризонтална пътна маркировка и при наличието на пътен знак – забранено изпреварването в пътния участък, уточниха от прокуратурата. След като я спрели, за да не я санкционират за извършеното нарушение, обвиняемата изкарала ръката си през спуснатия прозорец на вратата и подала към полицая банкнота от 20 евро, като преди това намигнала. Полицейският служител отказал и уведомил за случая дежурния при ОДМВР – Русе.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право