Румънска шампионка заплаши да се самоубие, била бита от треньорите й

15-годишната румънска гимнастичка Амалия Пуфля, шампионка на страната си за юноши, заплаши да се самоубие, ако майка й не я изведе от тренировъчния център на румънския национален отбор в Дева.

Пуфлеа, която спечели два златни медала тази година на Европейския младежки фестивал, изпрати съобщение до майка си с молба да я вземе от Дева, защото тя желае да се хвърли от прозорец заради отношението, което е получила от треньорите си, според думите на майка й пред румънското издание Проспорт.

„Дъщеря ми ми написа съобщение на мобилния си, че ще скача от прозорец, защото треньорите са й се скарали“, каза Елена Онел, майката на гимнастичката, която успя да изведе момичето от центъра.
„Проблемите започнаха, когато треньорите започнаха да се отнасят зле с повечето момичета (...) Дъщеря ми беше бита. Наричаха я грозна маймуна. Дори треньорът ми се обади и ми каза, че медалите са спечелени благодарение на него. Поднесох го на вниманието на федерацията и те не направиха нищо", заклейми майката наставниците.

„Без моето съгласие г-н Лучиан [Санду, един от треньорите] накара дъщеря ми да напише, че не иска да продължи да се занимава с гимнастика. А г-жа Константин [президент на румънската федерация] каза, че не знае нищо за това”, допълни Елена Онел в изявленията си пред Проспорт.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт