Румяна Арнаудова в Бургас: Лютви Местан не може да остане без мярка за неотклонение

Снимка: Булфото/Архив

Отново му наложиха гаранция от 10 хил. лв.

Лютви Местан не може да остане без мярка за неотклонение. Затова и Окръжна прокуратура в Кърджали спешно събра доказателства за имотното състояние на обвиняемото лице и вече разполагаме с пълен обем от тази информация. Това заяви в Бургас Румяна Арнаудова, говорител на Главния прокурор. В морския град тя участва в отчетно събрание на Апелативна прокуратура.

Днес в 14 часа Лютви Местан е призован отново в Окръжна прокуратура-Кърджали, където ще му се предяви постановлението, с което се определя новата мярка за неотклонение. Когато това стане факт, ще съобщим каква е тя, каза още Румяна Арнаудова.

Окръжният съд в Кърджали отмени гаранцията от 10 000 лева на лидера на ДОСТ Лютви Местан. Мотивите на магистратите бяха, че прокуратурата не била представила достатъчно доказателства за имотното състояние на Местан.

Мярката беше наложена от прокуратурата за катастрофата с негово участие край село Загорско, при която загина бебе на 6 месеца. В петък мярката се гледа отново.

От държавното обвинение съобщиха, че отнове се налага мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 10 000 лева.

С постановление на следовател от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Кърджали на 19.04.2019 г. по отношение на Лютви Местан, обвиняем за извършено престъпление по чл.343, ал.1, б.“в“ във вр. с чл.342, ал.1 от НК, е взета мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 10 000 лева. Мярката за неотклонение е взета като е съобразена обществената опасност на престъплението, с доказателствата срещу обвиняемия и с имущественото му положение, за което са събрани доказателства.

Коментари

Задължително поле