Арестуваха сирийски бежанец в САЩ, подготвял нападение срещу църква

Температури до 34 градуса и превалявания в планините ни очакват днес

Продължава издирването на момчето, което изчезна в Дунав

На 20 юни 2019 да почерпят

Луис Енрике напусна националния отбор на Испания

САЩ въведоха санкции срещу руска финансова компания

Земетресение от 6,5 по Рихтер в Западна Папуа в Индонезия

Военни и индустриални обекти с американско присъствие са били атакувани в Ирак

„Американ Еърлайнс“ закупува 50 от най-новите модели пътнически самолет на „Еърбъс“

Борис Джонсън е начело и след третия кръг на изборите за приемник на Тереза Мей

Партиите излизат на пазара, НС няма идеи за контрол на покупките ДПС предложи дарения без лимит, ГЕРБ - безплатни партийни клубове

Два български ТИР-а катастрофираха в Румъния, шофьор е загинал Причина за инцидента е спукана гума на единия от камионите, съобщават от МВнР

Бой между деца в София прати 11-годишен в „Пирогов“

12 000 лева глоба за шум на открито (обзор) МВР поема контрола върху нарушителите на закона

Болниците стопили дълговете си с 30 млн. лв.

Румяна Арнаудова: Директорът на онкологията в София не се е признал за виновен

Румяна Арнаудова

Д-р Ангелов не се е признал за виновен, явил се е с двама адвокати. Това каза на брифинг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова във връзка с повдигнатите обвинения на д-р В. Ангелов, изпълнителен директор на „Специализирана болница за активно лечение по онкология” ЕАД – гр. София.

„Едва на 23 май беше повдигнато обвинение на първия обвиняем – д-р Ангелов. Според доказателствата до този момент е налице безстопанственост, като е настъпила щета в размер на над 1,9 млн. лв. за болницата. Доказателствата сочат, че са били провеждани обществени поръчки за доставка на лекарства за онкологията. Няма проблем по самото провеждане на обществените поръчки. При изпълнението на договорите обаче, е налице разхищение на средства на болницата.

Установени са няколко фрапиращи нарушения – заплащани са лекарствени продукти с изтекъл срок на годност, продукти с изтичащ срок на годност. Д-р Ангелов е допуснал да се договарят едни и същи лекарствени продукти на различни цени с различни доставчици.

Всички тези действия и бездействия сме оценили като неупражняване на достатъчно контрол, в резултат на което е настъпила тази щета. Предстои да бъдат разпитани още свидетели. Сред разпитаните има лекари, фармацевти, пациенти“, обясни Арнаудова и добави, че разследването продължава.

По думите й могат да бъдат събрани доказателства и за други длъжностни лица от болницата, имащи участие към престъплението. „Акцентът на нашето разследване е икономическото престъпление. Ще бъдат положени усилия да се установи дали е допуснато прилагането на лекарствените продукти с изтекъл срок на годност към онкоболните“, коментира Арнаудова.

Тя обясни, че са установили припокриване на договорите за доставки на различни цени с различни доставчици. „Пациентите са разпитвани за това дали са получили лечение, дали са им прилагани съответните лекарствени препарати. За нас беше важно да установим капацитета, с който разполага болничното заведение дали е бил надвишен. Нямаме такива данни, но това е основанието, което породи разследването“, каза още тя.

Разследването срещу В. Ангелов е започнало през 2015 г. по сигнал на ДАНС. В момента той е с мярка за неотклонение “Подписка“.

До настоящия момент са разпитани 80 свидетели. Назначена и изготвена е комплексна съдебна експертиза.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.