Румяна Арнаудова: Заплашеният с убийство свидетел срещу Живко Мартинов се страхува за живота си

Снимка: Архив

Заплашеният с убийство свидетел по делото срещу бившия депутат Живко Мартинов действително се страхува за живота си. Това заяви на брифинг прокурор Румяна Арнаудова – говорител на главния прокурор, във връзка с повдигнатите обвинения на бившия директор на ОДМВР – Добрич Веселин Колев, за когото има данни че е отправял смъртни заплахи към свидетел по делото срещу бившия депутат Живко Мартинов.

„Лицето действително се страхува за живота си, но не е поискал изрична защита. Считаме, че с повдигането на обвиненията ще се възпре лицето Колев да извършва каквито и да е престъпления, включително и срещу личността“, добави Арнаудова. Обвинението обхваща действия на Колев както за периода, в който той е заемал поста на директор, така и за деяния от съвсем скоро, които са свързани с делото срещу бившия депутат от ГЕРБ и също обвиняем – Живко Мартинов. Според събраните от прокуратурата данни Веселин Колев е обвинен за това, че на 19 септември 2017 г. се заканил с убийство на Т. А. – основен свидетел по обвиненията срещу Мартинов. Той го заплашил, че ще го убие, ако отново свидетелства срещу Мартинов и междувременно му отправил заплашителни жестове. Останалите обвинения срещу Колев са за принуда и склоняване на вещи лица да дадат невярно заключение.

Когато звено „Антикорупция“ е започнало разследването в Добрич, много лица се изявили желание да свидетелстват, без да са били призовавани за това. „По същия начин, непредвидено от нашето звено, се появиха лица, които свидетелстваха и повдигнахме обвинение на директорката на Областната дирекция по безопасност на храните, за която съобщихме в края на месец юли“, аргументира се Арнаудова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.