Бомба избухна в златарско ателие в Бургас Версията е сплашване, не е откраднат и грам злато

Борисов и Тимерманс обсъдиха приоритетите на българското председателство

Общинският съвет на Варна реши: Без референдум за Морската градина

За първи път жена спечели карибското приключение на Poker Stars

Вятърът събори дървета, повреди покрив на кметство

Удължиха забраната за движение на автомобили над 12 т. през Котленския проход

Проф. д-р Силва Андонова става национален консултант по интервенционална неврология

Горанов: Няма манипулации на системата на митниците БАЦИС През юли 2018 г. ще приключи отстраняването и на последната критика от доклада на ДАНС, обяви Георги Костов

24 души са арестувани в Турция по подозрение в „терористична пропаганда“ срещу военната операция в Сирия

68-годишна загина, мъжът й с опасност за живота заради забравени котлони

Св. Синод: Истанбулска конвенция отваря широко вратите към морален разпад БПЦ призова парламента да не ратифицира споразумението

Грабител изтърси портфейл от чанта

Илияна Йотова: Преживяваме един от най-колебливите периоди в развитието на ЕС

Цеко Минев: В Европа правят по 200 лифта, а ние се обясняваме за един

Задържаха 20-годишен, ударил фелдшер в Спешния център в Нова Загора

Румяна Бъчварова: До две-три седмици ще назначим първите сътрудници по охрана в селата

Снимка: МВР

До 2-3 седмици предстои да бъдат назначени и първите сътрудници по охраната, което в дългосрочен план значително ще подпомогне полицейската работа и присъствие в малките и отдалечени населени места, заяви министърът в оставка Румяна Бъчварова.

Министърът на вътрешните работи и заместник-главният секретар на МВР  се увериха в готовността на областната дирекция да реализира обявената специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност. Те очертаха основните акценти и цели на операцията, насочена най-вече към малките населени места и обезлюдяващите се райони, съобщават от вътрешното министерство.

Припомниха, че са осигурени и средства за нейното финансиране – 5 000 000 лв. са предвидени за текущи разходи за изпълнение на дейности по противодействие на битовата престъпност, а 2 000 000 лв.- за закупуване на нови моторни превозни средства. Министър Бъчварова допълни, че до 2-3 седмици предстои да бъдат назначени  и първите сътрудници по охраната, което в дългосрочен план значително ще подпомогне полицейската работа и присъствие в малките и отдалечени населени места.

Целта на предприетите мерки е обществото да усети, че полицията присъства и работи, заяви вътрешният министър. В тази мисия полицията не е сама, постигнахме отлично взаимодействие с прокуратурата. Служителите на МВР ще обединят усилия с всички институции които имат правомощия: данъчни, социални, частни охранителни фирми, посочи още министър Бъчварова. Целта е активизиране на обмена на информация и комбиниране на усилията за по-голямо покритие на територията на страната.

По време на срещата със състава на дирекцията, бе представен и новият директор на ОД МВР-Ловеч старши комисар Петър Енчев, който заема поста от днес.
Ръководството на министерството изказа благодарности към работата на досегашния директор на ловешката полиция ст. комисар Иван Пепелджийски, който е с прекратени служебни правоотношения по собствено желание и с придобито право на пенсия.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Свинефермата герб се сетиха за селата и забравените от Бога българи. От 2009 до сега циганите -п-р-е-б-и-в-а-х-а-, -и-з-н-а-с-и-л-в-а-х-а-, -у-б-и-в-а-х-а- и -о-г-ра-б-в-а-х-а- хиляди хора по селата, но тези избори за свинефермата са най-важни и за това решиха да си направят реклама. А къде бяха прасетата от свинефермата герб и безродната свиня бойко от 2009 до сега?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.