Румяна Бъчварова: Израел продължава да рекламира България като туристическа дестинация

Румяна Бъчварова

Преди дни отбелязахме 140 г. от началото на дипломатическата дейност. Това беше причина и за обща конференцията на нашите дипломати в София. Срещата събра и нашите първи посланици по света. Сред тях бе Румяна Бъчварова, която стана посланик на България в Израел.

"Като посланик в Израел ще работя за това израелският опит и постижения да стигат до българския бизнес", заяви тя по БТВ, допълвайки, че отношенията между двете страни са много важни.

Бъчварова коментира инцидента с хотелиера в "Слънчев бряг", който нападна израелска туристка. Тя обясни, че няма впечатление случаят да се е отразил лошо върху имиджа на страната ни там. "След този инцидент дори излязоха няколко публикации, които представят българския туризъм. Излъчването на случая в Израел беше в контекста на един национален дебат, който имат, а именно за насилието в ежедневието", поясни Румяна Бъчварова.

По думите й фирмите, които работят с България, инвестират в реклама. Рекламират шопинг туризма у нас, както и семейния туризъм. "Цели семейства идват у нас, за да прекарат празниците си", поясни посланикът на България в Израел.

Тя благодари на израелското посолство у нас за умерената позиция по случая и за заявеното доверие към българските власти, че ще се справят с проблема. След няколко месеца Румяна Бъчварова планира да събере българската общност в Израел, за да може да се запознае с хората.

Коментари

Задължително поле