“Левски” без загуба вече 21 години

Царица Елеонора се поболява на фронта Дължим спасяването на Боянската църква на втората съпруга на Фердинанд

На 25 април 2018 да почерпят

Д-р ист. Николай Панайотов: Притежаваме единствената в света колекция от ритуални ножове за обрязване Откритият във Варненския халколитен некропол „златен фалос“ всъщност е предпазител /превръзка/ след обрязването

Пускат ток на най-богатите Електрическото „сърце” на най-луксозния SUV издържа 50 километра

Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжия в Италия

Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Съвместна проверка на плаж „Делфин“ направиха експерти от РИОСВ – Бургас и Министерството на туризма

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Виетнамците се завръщат Десетки студенти от далечната страна ще се трудят в "Албена"

България, Румъния, Гърция и Сърбия формират работни групи за ускоряване на инфраструктурните проекти на Балканите

Румяна Бъчварова: Няма никаква причина следващото правителство да не приеме новата наредба за интеграция на бежанци

Снимка: Архив

Няма никаква причина следващото правителство на ГЕРБ да не приеме новата наредба за интеграция на бежанци. Това каза Румяна Бъчварова по време на пресконференция в централата на партията. Тя заяви, че са експлоатирани два вида страхове срещу атаката на постановление 208. „Първите са социалните страхове, че за сметка на интеграцията се ощетяват българските граждани. Тук БСП много активно се опитваше да внушава страхове, ние видяхме техните плодове в събитията, които бяха в Елин Пелин и в Белене“, обясни тя. Според Бъчварова вторият внушаван страх е, че с този процес се застрашава националната сигурност.

„С тази теза излезе дори вицепремиерът и министър на отбраната Стефан Янев през последните дни и мога да кажа, че това е абсолютно неоснователно твърдение“, посочи Бъчварова и заяви, че няма по-проверявани бежанци от тези, които биха били релокирани и презаселени. Тя поясни че ДАНС прави проверки преди те да дойдат в България и установяват дали отговорят на изискванията. По думите й, когато бежанците дойдат в България те отново са проверявани. „По основните въпроси за националната сигурност гаранциите са заложени още в началото на този процес и разбира се, по подготовката на наредбата от 2016 г.“, каза тя и благодари на президента Радев за преразглеждането на постановлението и наредбата. По думите й това е дало възможност да се утвърдят принципите, които те са следвали. „Надявам се обществеността да разбере колко лъжи бяха изречени и колко отговорно са се отнесли към този въпрос. Единственият проблем, който виждаме е, че самата отмяна на постановлението и изработването на новата наредба отлага с поне 2 месеца изпълнението на задълженията, които ние имаме към ЕС за релокиране и презаселване на чужди граждани“, посочи тя и допълни, че при липсата на на такъв документ държавата ни не може да продължи да изпълнява ангажиментите си.

Валентин Радев заяви, че бежанската ситуация е изключително политизирана. Той допълни, че в случая ГЕРБ е изпълнила един закон за убежището и са направили наредба. „Лоша, добра, направихме я. Че е добра, стана ясно, след като чухте какви са промените“, каза той и поясни, че те са козметични. „Ще ви кажа целите на тази наредба на президента Радев. Те искат гражданите да знаят, че тук ще има мигранти, които трябва да бъдат разселвани”, каза още той. Валентин Радев цитира колегите си от БСП: „Какво казва Нинова: „Не е справедливо България да осигурява здравни права на бежанците – такива, каквито не осигурява на собствените си граждани”. Къде го видяхте това само за нас, госпожо Нинова. След това тя съветва Герджиков: „Спрете постановление 208, с което Борисов задължава българските общини”. къде го видяхте това задължение?! През септември тя казва: „Искам да знам има ли сценарий за разселване на бежанците с европейски средства”, каза още Радев.

„Не мога да повярвам, че една партия, която се бореше за „щастието на народа”, изговори толкова лъжи. Чудя се тези хора в залата дали ще вдигнат ръка за БСП? Кога са били прави или честни, когато ни критикуваха или чакат да се забрави до следващите избори след 4 години”, попита Радев.
По повод на съмненията на президента Радев за 160-те милиона от Европа, че има пари за издръжка на мигрантите, Валентин Радев заяви, че няма лошо в това.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

  1. Абе не .еше ли бъчварова другото недоразумение, което хората не искаха и влиза в парламента само защото е ибрикчийка на боко?

  2. То не беше загробване и пълно унищожаване на МВР, сега пък интеграция на бежанци. То не ни стигат ромите, сега ще интегрираме “Сомалийски пирати” и ” Муджихидини и др.

    1. Демокрация е, а демокрацията има нужда от некадърници и ибрикчии като тази.

  3. Но защо на тая пишманка още й се дава думата:))) И какво ”следващо правителство”бе Филипе?:) та то си е същото, само, че се направиха някои фиести със служебно, с ”нови избори”и пр мошеничества, за да гушне некой повече пари:) и да се отклони вниманието на хората:) Нали веднага след ‘єзбарите”се вдигна цената на енергията в България с невероятните за нормалния свят 18-40%:)) И тая до кога ще шпоказва тъпотата си като останалите пародии и мръсници? Не вижда ли, че никой вече не мож я търпи:) Не, че другите й колегите политиханци са по-свестни. Позор и БОг по-скоро да си прибира мръсотийките, които по погрешка е създал:) явно докато си е почивал:)

  4. Нека да ги приема! Мен няма да ме е…, а нея и дъщеря и. Но в наше село няма да ги пуснем. Колко ще ги пази полицията? Седмица? А след това? ОТКЪДЕТО СА ДОШЛИ ТАМ ДА СИ ХОДЯТ. Или да отидат при МЕРКЕЛ да ги задоволява бабичката интимно.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.