Румяна Бъчварова: Остават ограничителните мерки в Хитрино

Според плана, който изработихме днес, мога да кажа, че остават ограничителните мерки. Може утре да се наложи да са по-строги, защото навлизаме в една фаза на по-специфични действия в трудната част от работата по цялостната аварирала композиция. Това каза пред журналисти в Хитрино вицепремиерът и министър на вътрешни работи в оставка Румяна Бъчварова.

„Това, което сме постигнали за днешния ден – 7 напълно източени цистерни, две на половина и останали 3, по които се работи по разтоварването. В процеса на днешния ден бяха извършени и други обезопасителни действия. Получиха се някои усложнения, които ни забавиха с няколко часа. Изготвили сме план за действие, който ще представим в утрешния ден, за да видим какво ще се случи през нощта, защото колегите работят в денонощен режим. Утре ситуацията ще бъде малко по-различна и надявам се по-благоприятна“, обясни Бъчварова, цитирана от "Фокус". Тя посочи, че са успели да осигурят отново на хората, които имат животни, да влязат и да ги нахранят, както и на такива, които се нуждаят от лични документи и лекарства.

„Едно предупреждение към всички вас – всяка информация, която не излиза от щаба, не трябва да се възприема за достоверна. Днес от различни места се появиха различни оценки и информация. Самите ние се учудихме. Разбирам съпричастността на всички към трагедията на хората, но на вас като журналисти казвам, обективната информация се предоставя от членовете на щаба. Рано е в момента да даваме срокове. Правим всичко възможно да работим в темп, който да гарантира сигурността на работещите на място, на гражданите и да се справим по-бързо с тази ситуация. Благодаря на колегите, които на извънредно заседание взеха решение за отпускане на необходимите средства“, каза още Румяна Бъчварова.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България