Русалка от плуването със „Златната обувка“ на Стоичков

Българска русалка от Стара Загора се оказа най-тънкия познавач на житието на Христо Стоичков. Прочела до последната буква неговата биография „Историята“, красавицата Петя Петрова спечели първата викторина, която най-големият български футболист организира при представянето на своята книга. В Торонто бившата състезателка по плуване смая над 500 гости, като сбърка на само 3 от 15 зададени въпроса. Петя беше в здрава конкуренцията със седем фена, дошли в зала „Синатра“ на „Парамаунт Ивентспейс“. Накрая дамата остана в битка само с друг сериозен знаещ Валентин, но го победи на въпроса „В кой мач на „Барселона“ Стоичков настъпи съдията?“ Кавалерът избра „Еспаньол“ за отговор, а Петя заложи на „Реал“ (Мадрид) и...спечели.

„Прочела съм всичко в книгата“, възкликна Петрова, която получи „Златна обувка“ от Стоичков с автограф на нея. „Впечатлен съм колко много хората знаят моята история“, отвърна Камата.

Тътенът от възгласите „Ицо, Ицо!“ стигна и до Ниагара. Повече от пет часа Стоичков не стана от стола, за да даде автограф и направи снимка с всички свои фенове. В началото Стоичков получи също „Златна обувка“. И най-накрая се радва на лява! Досегашните му за голмайстор №1 в Европа и на Мондиал'94 са все... десни. Актьорът Христо Гърбов се погрижи за доброто настроение на гостите. А от Вашингтон за събитието дойде и Божидар Искренов-Гибона, легендарен нападател на „Левски“ и близък приятел на Камата.

„За по-малко от една година „Историята“ на Ицо стигна впечатляващите 70 000 тираж - възкликна Милена Стефанова, изпълнителен директор на издателството „Софтпрес“. – Изключително сме вдъхновени да продължаваме все така, защото книгата на Ицо, която написа заедно с Владимир Памуков, наистина се превърна в бестселър. Обиколихме вече много градове и се наслаждаваме на любовта, която обединява българите към този велик човек.“

Книгата продължава своята околосветска обиколка. На 26 ноември гостуването ще е във Варшава, където за първи път представянето ще е на чужд език. Следващата година е планирано грандиозно шоу в Барселона – на български и испански. Досега „Историята“ на Камата е гастролира извън България в Лондон, Чикаго и Торонто. Заявки за нови турнета има и от други държави с големи български общности, като обещанието на всеки град е да се представи по-добре от досегашните. Историята продължава!

Коментари

Задължително поле