Алманах разказва какво е да си рицар Събират в книга историята на Велик Приорат България, ценностите и кодекса, които членовете му следват

Кремъл готов да подобри връзките си със САЩ

Фирма на жената на Лозан Панов купила от „Артекс“ четиристаен апартамент и два гаража за 225 евро на квадрат

Румен Радев ще се срещне с президента на Египет

Британските депутати поемат контрола върху Брекзит за един ден

С един удар – 4 глупости

Изстрадахме точка в Косово, Хубчев отказа да коментира темата „Левски“

На 26 март 2019 да почерпят

Ракети са изстреляни от Газа към Израел

Тереза Мей: Британският парламент ще обсъди в сряда официално отлагане на датата на Брекзита

Чужденци похарчиха 1 млрд. лв. за хотели

Хванаха крадци на метални тръби, докато пренасят плячката

Пожарникари извадиха несретница, паднала в Луда Камчия 62-годишната жена пренощувала в коритото преди някой да чуе виковете й и да извика помощ

Българските зеленчуци изчезват Намаляват както площите, така и количествата зарзават всяка година

Росен Желясков: Разочароващо е решението на Европейския парламент в сряда да се гласува пакетът „Мобилност“

Русенец обжалва условна присъда за злоупотреба с 52 140 лв. от еврофондовете за народни носии

Мартин К.от Русе обжалва пред Апелативния съд във Велико Търново присъда от 2 г условно с 5-годишен изпитателен срок заради злоупотреба с 52 140 лв от еврофондовете.

Наказанието му е наложено от Окръжния съд в Русе. С решение от 18 май миналата година магистратите от крайдунавския град са го признали за виновен за това, че през периода от 25 февруари 2013 г. до 13 януари 2014 г. в град Борово като управляващ и представляващ юридическото лице „Техгруп“ ЕООД – Русе, в подадени до Община Борово „Декларация за общия оборот и оборота от стоките с подобен предмет“ и „Списък-декларация на основните договори за доставки/услуги с подобен предмет е посочил неверни данни.

Въпросните документи били приложени към оферта за участие в обществена поръчка с предмет „Закупуване на екипировка за групите за пресъздаване на народни обичаи“. Процедурата била с три обособени позиции- закупуване на народни носии, музикални инструменти, аудио-визуално оборудване. Документите били депозирани в Община Борово, в изпълнение на договор, сключен между Община Борово и ДФ „Земеделие“, за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по мярка 313 „Насърчаване на туристическите дейности“ от ПРСР 2007-2013 г. за проект „Експониране на местното етнографско, историческо и природно наследство“. Установено било обаче, че Мартин К. е представил неверни сведения, с цел да получи средства от фондове. От Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони, предоставени от ЕС на Българската държава той е получил сумата от 52 140 лева.

Делото в Апелативен съд – Велико Търново е образувано по въззивна жалба от адвоката на подсъдимия и подсъдимия лично.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.