Тежки глоби от ЕК заради „зеления“ хаос в Натура 2000 Министерският съвет отлага промените в Закона за биологичното разнообразие, които са единственият изход от ситуацията

Комикът Владимир Зеленски води със 73,2% според първите данни от президентските избори в Украйна

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 22 април 2019

Банките стават клиент №1 на колекторските фирми Събирачите на дългове се готвят да изкупят банкови вземания за още над 500 млн. лева

Най-много катастрофи стават привечер

Пускат през есента отсечката между Ябланица и Боаза

Всички задържани след спецакцията срещу ало измамници в Горна Оряховица остават в ареста

Над 200 жертви взеха 8 атентата в Шри Ланка (обзор)

Над 3000 дървета засадиха 150 доброволци от „Джи Пи Груп” Дружеството участва в проекта Новата гора

Слаба избирателна активност на президентските избори в Северна Македония

Бракуват агнешко с нечетлив печат Агенцията по храните проверява магазините в цялата страна

Велики пилоти с покана за рали „България”

17 души дариха кръв навръх Цветница в Търново Акцията бе организирана за поредна година в неделното училище на църквата "Св.Никола"

Над 100 рисувани чадъра от децата на ЦЛТРДБ вече са част от вдъхновяващата арт инсталация

Нападнаха лидера на водещата опозиционна партия в Турция (ВИДЕО)

Русия е заплаха, защото НАТО я третира като враг Все добре опитомени в духа на Ония ценности брейкъри седят и мъдруват в парламента

Кремъл е заплаха за мира за 18% от българите, на обратното мнение са близо 60%

Годишният доклад на министерския съвет за националната сигурност за 2016 година в редица пасажи, от който се долавя цинично евроатлантическо лицемерие, не предизвика бурни реакции в обществото. А в него Русия се посочва като по-голяма заплаха за България дори и от мигрантското нашествие и излизането на Великобритания от ЕС! В медиите се появиха отделни иронични журналистически коментари, одобрителни възклицания на дежурните правоверни евроатлантици, както и отделни редакционни забележки по доклада на близки до БСП имена.

Няма да има бурни дебати и в Народното събрание, когато там ще се приема този документ. Все добре опитомени в духа на Ония ценности политици седят и мъдруват там. Довчерашни горди носители на червени знамена, с черни и зелени пряпорци с извезаните думи „Свобда или смърт“. Отколе нашите първенци нямат проблем да загърбят хорото и ръченицата, да заповдигат цървули на сиртаки или да завъртят кръшно дирници на кючек, после да усвоят европейските дансове и плавно да преминат към казачок и яблочко.

Днес на мода сред тях е брейк дансът, все гъвкави брейкъри се въртят върху главите си във властта. Затова и са допуснати до нея. Знаят, че това е начинът и да поостанат там. Приписват на Мирабо или на Талейран фразата „Когато якобинците станат министри, те вече не са якобинци”. Важи и за нашенските байрактари преди избори и брейкъри, след като положат телеса в креслата. Президентът Румен Радев заяви, че в документа на МС никъде не се казва, че Русия е пряка заплаха за сигурността ни. Значи не е пряка, но е заплаха все пак.

И е така. Следващият въпрос е защо, но него политиците дори не го и задават. Тъй като ще им се наложи да поставят следствието пред причината. Тъй като НАТО се държи с Русия като с враг, обкръжава я с нови страни-членки и бази с ракети с възможности да носят ядрено глави, провежда военни учения съвсем близо до нейната граница, увеличава бойните си части там включително и с американски. Отделно са икономическите санкции и създаване на главоболия в спорта и където може другаде.

Преди десет години се появи новата военна доктрина на Русия, в която най-същественото е решението в критични ситуации да се нанася изпреварващ ядрен удар по агресора. С изключение на ядрените, всички други военни ефективи на НАТО по западни данни бяха поне десет повече от руските. И сега са повече неколкократно. Което е заплаха за Русия и тя естествено отговаря с неприкрита заплаха да нанесе енергични изпреварващи удари на всяка страна наблизо, която разполага опасни за сигурността й средства за внезапно нападение.

Щом сме се наредили в НАТО сред противниците на Русия, ще трябва да се подчиняваме на решенията на централата в Брюксел. Така както се подчинявахме на решенията на Варшавския договор. Които се взимаха в Москва, а сегашните брюкселските – във Вашингтон. Неуютно е да си близо до актуалния хегемон, нерядко е доста неприятно, а понякога и болезнено. Добри за теб решения не се предоставят, остава само изборът между по-малко лоши, просто лоши и много лоши.

От управляващите не се изисква да се правят на герои и да се репчат на великите и силните, били те братушки, херове или сърове, а да правят възможно най-малко вредните и опасни за България избори. По възможно най-малко дразнещия протвиниците им начин. Тъй като великите са злопаметни и отмъстителни. През 1982 г. президент Джордж Буш Първи нарече България враг № 2 заради близостта ни с СССР, сега сме най-зле в Евросъюза.

От Москва вече достигнаха до тук неудоволствени реакции по повод доклада на правителството, макар че именно Кремъл разтури Варшавския договор и разгони съюзниците си, които естествено влязоха в НАТО и се подчиняват на Вашингтон. Обвиняват ни още за присъединяването на България към Тристранният пакт през 1940 г., макар тогава СССР да е нямал нищо против това, а и самият е подписал договор с Германия още предишната година.

Британия и Франция се спогаждат с Хитлер преди СССР още през 1938 г., но не спират да обвиняват Русия за договора Молотов-Рибентроп. Това са великите. Смисълът на всяка хегемония е да не се позволява на вола това, което е позволено на Юпитер. Добро е да си отделиш Косово, лошо е да си прибереш Крим. Имам власт над всяка територия на Земята и близкия космос, друг не може да си провежда военни учения дори на своята.

Ловко е маневрирал между разнопосочния натиск на великите в онези предвоенни години Борис Трети, снишавал се е не по-малко от Тодор Живков, но успял само да уреди по-малкото зло. Обективно никак не е малко с оглед спестените тежки човешки жертви и огромни материални загуби, но след войната дълго го охулваха като съюзник на фашистка Германия.

През 2003 г. се наложи на сина му Симеон Втори като премиер на България да я вкара в „коалицията на желаещите“ да утрепят иракския диктатор Саддам. Нямаше как да се избегне тази изискана от хегемона САЩ декларация на верноподанически нагласи. Направи го пределно дискретно като произнесе само едно кратко изречение: „Малка държава сме“.

За разлика от сегашната прибързана и неизгладена акция на това правителство, според която най-голямото предизвикателство за сигурността на България е хибридната война, която води Русия, а не „Ислямска държава“ или миграцията от Близкия Изток и Северна Африка. Вярно е точно обратното. Според изследване на агенция „Медиана“ Русия е заплаха за мира за 18% от българите, на обратното мнение са близо 60 %.

В това обръщане на истината с главата надолу в спуснатия от Брюксел доклад се вижда подтекстът на сегашното нарастване на натовския натиск върху Русия. Главното за НАТО е, че е създадено от САЩ като инструмент за управление на Европа. Остро наложително е да се отклони вниманието на европейците от крайно болезнените за тях въпроси за терористичната вълна през последните години, за все по-нетърпимото „бежанско“ нашествие в техните страни, за появата и укрепването на чудовището ИДИЛ.

Отговорите са на повърхността, силно неприемливо е за Вашингтон те да бъдат изговорени в страните от Евросъюза от техни политически лидери и широко дискутирани в медиите. Ето кое поражда антируската истерия, която същевременно вреди на европейците икономически и морално-психологически. Санкциите срещу Русия, насъскването на европейските страни срещу нея датират още от XVI в. по времето на Иван Грозни.

Светлите периоди на сътрудничество със северната империя през петте века досега са били само кратки епизоди, предшествани от поне четири европейски интервеции срещу нея. Да споменем само Наполеоновата и Хитлеровата, в които по един или друг начин, най-често комплексно, са участвали повечето европейски страни и народи. И след двете нашествия тежко загубиха европейците и руснаците, богато спечелиха британците и американците.

Пак натам бутат, малко е вероятно в XXI в., но опитват, тъй като нямат друго. Поне студената война да е, все е полза, белким през това време се изпокарат в БРИКС или падне метеорит около Москва или Пекин. Но не става без доза тоталитаризъм. После без нови такива дози с нарастващо изобилие от репресивни мерки. Във Франция вече пишат за появили се черни списъци, сплашване и дисквалификации за критикуващите Онези ценности.

Философът и публицист Ален Финкелкрот пише във „Фигаро“ „Тоталитарното зло произтича от убедеността, че принадлежиш към лагера на Доброто… Днес си “фашист”, когато се осмелиш да произнесеш думите “национална идентичност”. Ислямофоб си, когато констатираш, че едно второ общество се опитва да се наложи в нашата република, обръщайки й гръб, изрично насочено към сепаратизъм и дори към отцепване… не остава вече нищо от антирасизма, освен систематичната практика на отричане и преследване на непокорните. Да виждаш това, което виждаш, вече означава да се изложиш на обвинението в расизъм…“

Точно така, европейците и ние сред тях не трябва да виждаме истината. Не само тази за насочените към сепаратизъм и отцепване малцинства. У нас страстни соросоиди и гейпарадисти вече публикуваха черен списък на медии и журналисти, влезли в недопустимо противоречие с Ония ценности. Преди тях председателят на БСП Станишев се цунка с ердоганиста Лютви Местан насред столицата и сравни национализма с нацизма.

В този дух и пасажът в доклада на правителството: „Предизвикателствата, породени от хибридните заплахи, продължиха да оказват влияние върху вътрешнополитическата обстановка в отделни държави не само в Европа, но и отвъд Атлантическия океан…

„Безпокойство предизвикват опитите на чужди държави за формиране на обществено мнение чрез дезинформация, пропагандни кампании, медийна манипулация… за манипулиране на групи избиратели и за предизвикване на объркване сред населението и др.“

Звучи като преамбюл на законопроект за противодействие на попълзновенията на застрашаващи сигурността на държавата външни врагове. Или на Апел за борба за защита на народа от манипулиране и объркване, завършващ с „Родината е в опасност! Не е да не е било в милата ни родина. Антирасизмът заплашва да стане комунизма на ХХI век, твърди още Финкелкрот. Наред със силовото и пряко законите и морала налагане на антихуманни глобалистични правила.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (91)

  1. Аз се чудя след като ти плащат, как въобще си помисли, че има процент които да мрази руските ти господари.

   1. Как няма. Добре заплатения от руското посолство „Д-Р“ Илиев написа поредната статия в която глисто руската империя е добрата, а лошият запад е анексирал Крим. Нека добавя, че историята много му куца на човека…или по-скоро му плащат да си затваря очите.

    1. НЕ МИ КОПИРАЙ НИКА КУРВО ГНУСНА . А ЗА КОСОВО НЕЩО ДА КАЖЕШ. НЕ ГО ЛИ ОКУПИРАХА АМЕРИКАНЦИТЕ. А ЗА КИПЪР ДА КАЖЕШ. ОКУПИРАН Е ОТ ТУРЦИЯ ПОВЕЧЕ ОТ 40 ГОДИНИ.ДА НЕ СИ НАЛАПАЛ ТУРСКИ КУР ЧЕ МЪЛЧИШ

 1. Според мен, Русия скоро време ще ни продаде на Турция. Те съвсем скоро ще се разберат за Северен Ирак ( Кюрдистан ) и Сирия. Отделно, за да може Турция да продава лесно и с ниски такси газ, по в момента строящите се два газопровода, ние трябва да сме част или от ТУрция или от Русия. Сега Русия не може да ни нападне ( НАТО ), но Турция може ( стари претенции за земи и собственост, по примера Крим ). Турция има в момента около 2млн. цигани на границата си с България и Гърция. Дори и невъоръжени, това е огромна войска. Така, че не ми говорете за Русия! Турция беше една много спокойна и европеидна държава до тогава, докато не стъпи Ердоган и Путинската ера. Руснаците си мислеха, че подемът в икономиката им ще е постояннен и си повярваха. Но днес, те са десетки пъти по-бедни от българите. При тях е адско. И го твърдя, зашото преди две седмици се прибрах от Петербург. А Петербург е лицето на Русия. Така,че колкото и тролове да са на заплата при БСП или Руското посолство, аз искрено се надявам, че умните хора ще сме повече от циганите и олипсите. Бог да пази България. Аз не харесвам нито Америка, нито Русия. Аз съм за България и стабилен Евро съюз!

  1. Прав си. Ся кажи каква е разликата между ес и сащ или русия, освен, че е по лицемерен и безидеен.

  2. Това лято се срещнах с доста руснаци.
   Тяхното мнение за живота им, коренно се различава от твоето.
   Не знам, защо така се получава. Ти сигурно знаеш.

   1. И аз се срещнах в Созопол и Поморие. Щастливи и умни хора от средната им класа избягали от мизерията и беззаконието в Русия. Та тея които си ги срещнал могат да си позволят да избягат… останалите си стоят със 80евро заплата и са закотвени на вечен крепостническ иживот. Бях в Москва и всичко е мед и рози, докато не излезеш от централната част. Който не се е возил с електричка към предградията той не е видял истинското лице на руската мизерия. Те и за това руските тролове са толкова добри. Русия е най-добра в лъжепропагандата. Един театър.

     1. Ех сега на море били. Питай Комент и останалите как идват да живеят и да ни превземат. Пък и си поговорихме с някой от тях които открито се притесняваха от политиката на глисто русия.

     2. Имат пари и инвестират на евтино и топло.които иат повече купуват в сен тропе.
      Никой не ни е рив, че сме бедни евроатлантици верващи в ценностите на плевнелиев.

    1. КУРВАТА ПЕТРОХА ОТКРАДНА НИКА НА ВЕЛИМИР. КУРВО . ОТКРИХ ТЕ. ЩЕ ТЕ РАЗПОРЯ

     1. Ти си шизофреник нещо. Ако съм петроха, щях да пиша, че съм петроха. Ако мислиш, че съм откраднал ник оплачи се на Труд, МВР или може да пишеш писмо до глистът Путин. Нека го видим дали е толкова велик.

   2. Интересни коментари на соросоидните коментиращи. Те не отричат истинността и не доказват неистинността на казаното в статията. Защото нямат доводи. Дори когато се връщат в минало, защото и в миналото Англия, Франция, САЩ и Германия са водили спрямо България политика, която е по-вредна да България и за българите, отколкото е била в миналото политиката на Русия спрямо България.Те просто повтарят до втръсване нещо, което всички знаят и което никой не отрича: ЧЕ САЩ Е ПО-БОГАТА ОТ РУСИЯ. И не могат да намерят ни един сериозен довод, с който да докажат, че Русия наистина е наш най-голям враг. И че САЩ и ЕС са наистина наши благодетели.

    1. Охо. Някой смени ника и сега всичкото руски глисто трол ще му лиже фалшивия коментар. А за историята, тя си е еднозначна. Англия е първата страна която се противопоставя на Хитлер и подялбата на Полша между Германия и Русия. Англия се застъпва за нас за съединението и един път никой не ни го е напомнил, за разлика от русоглистите които не пропускат да ни кажат, че са ни освободили, ама да свеждаме главица по доло от когато сме били поробени.

     1. Англия е тая дето дава судетите на хитлер без да пита чехите… И ги заплашва да не търсят военна помощ от сталин, който е готов да я даде в рамките на договор между чехия и русия англия и франция като гаранти.

    2. Да, отлична статия! Фъшкиите ,които я плюят, защо не ни отворят кой е техния вестник, че да четем ИСТИНАТА?

 2. И само да допълня, хората който се трахуват от Русия не са 1,8% или 18%, това са всички умни и интелигентни Българи. Изключвам всички тролове, педери, и цигани. За мен това са душевно болни хора, нереализирали се ( както комунизма ) в живота. Благодаря.

  1. НИКА ТИ ГОВОРИ ДОСТАТЪЧНО. ТИ СИ ЖЕРТВА НА ЕВРЕИТЕ В ХОЛИВУД. ЗОМБИРАН СИ.

   1. А ти си руски глист шизоид. Кажи им на руските ти господари да си ходят моля те. Тук в България явно само цигани и кукута намират.

 3. Русия не е заплаха. Като изключим, че е решително против Съединението и насъсква Сърбия да ни нападне, като за да я улесни подло изтегля офицерите си от Българската армия. И като изключим, че ни обявява война на 19.10.1915 г. и воюва срещу нас при битката за Тутракан и бомбардира Варна с кораби и самолети. И като изключим, че през 1934 г. в Москва Коминтерна признава съществуването на „македонски“ нация. През есента на 1944 г. българите от Вардарска Македония са подложени на варварски репресии и гонения с цел да бъдат приобщени от наложената от Коминтерна „македонска“ нация. И като изключим, че на 05.09.1944 г. Русия обявява война на България, окупира ни, ограбва държавния архив, ограбва трезора на БНБ, натоварва го на 8 вагона и го изпраща за Москва. Иначе Русия не е заплаха.

  1. Това няма значение. Сега ще дойде един полу грамотен руски трол да смени темата или да ти напише къс коментар от типа- сенилен олихофрен.

  2. Прав си. Но за баланс да добавим, че русия (единствена от великите сили на цариградската конференция) обявява война на турция, за да се появи на картата княжество наречено България.
   Да добавим и че България на два пъти влиза във война като съюзник на държава започвала световна война и срещу русия.
   Просто факти.

   1. Русия не обявява война на Османците за да освободи България. Тея лъжи на чаветата във Столипиново. България се появява само и единствено защото руснаците няма кой да им позволи да имат такива територий, а освободената нация няма да я превземат, но пък ще е сателит на Русия. Руски лъжи и измами.Един по-доло ви го е обяснил. Въпроса е защо на нас ни харесва да сме европейци и ни харесва да сме българи, а ти директно пишеш за интересите на Русия- чужда страна при това не особенно развита и известна с дивотийте и жестокостите си?

    1. Естествено е, че са си гледали интереса. Само безродна подлога ще си дава живота за чуждо благо и ценности.
     Подведен от поста ти, смятах да приема, че „за да“ е по правилно да се промени на „в резултат на което“, но то е още по невярно. Защото именно появата на българско княжество легитимира руското влияние близо до проливите.

 4. Аз от 17 години развивам бизнес на морето, и по една малка случайност работя като управител на голям руски туроператор, а отделно от 9 години си имам свой туроператор. Не ми обяснявай за твоите руснаци. Всяка година ходя в Русия по два пъти или три пъти. Русия днес е като България през 98г. Точно като България през 98г. Не знам какъв ти е бизнеса, но на две шишета водка, всички руснаци казват “ О, Рус, мать“. Но не е така. Това е една държава основана на потъпкване ( насилствено ) на населението, съсипана от корупция, алкохол и наркотици и терор. Хората живеят в страх! Ти знаеш ли че около 40% от 18-36 годишните жени са алкохолици? И около 66% от мъжете на тази възраст са алкохолици. Отделно употребяват наркотики. Пак ти казвам. Едно е да ги слушаш какво ти говорят тук, а друго е там. Една панелка и толкова…. Тапети от 2002г ( в добрия случай ) иначе са по-стари. Аз не бях виждал тапети на цветя от години! Ти у вас може би нямаш тапети, защото заплатата ти позволява малко повече. Една заплата в Русия е около 240 евро ( и това се счита за сравнително висока заплата ) А иначе всички са най-големите. Бил съм и в Москва и в Петербург и в Нижнепетровск и в Казан и в Толяти. През април съм в Томск на договор. Нищо не знаеш. Спестете си пари и отидете да видите, вярвам, че никога не сте били там! НЯма какво да ви пиша повече, бъдете повече българи и безнесмени, а по-малко говорете. Поздрави от морето.

 5. Тея па Труд голяма новина постнаха. Та нали вчера пуснаха тролската новина, за хеликоптера която беше директно пратена до всички руски медий (ВКЛ И ТРУД ЯВНО). Сега пишат измислици. Та нали това им е доктрината. Лъжи, разделяй, мами , хули и владей. А Русия е враг не само на НАТО. Питайте Украйна и кой им анексира Крим. Питайте и за грузинците 2008ма кой ги нападна.

  1. Хеликоптерът го имаше по всички световни медии… вероятно пратен лично от путин.
   То бива да си идиот, ама евроатлантически идиот е супер голямо…

   1. Хеликоптерът го изтипосаха по всички руски сайтове барабар с партенките…а останалите медий го дадоха като пример за това как се води хибридна война. И какво е да пишеш лъжи. Предполагам, така са преброили гледанията на едно място. Но пък се и вдия кои са платените руски медий. А аз съм си европеец а ти си руски глист- колко по зле да съм от теб а?

    1. „останалите медии го давали за пример как се вофи хибродна война“….
     Пич, пий си хаповете, че с тия халюцинации скоро ще те уволнят… Вероятно нощем руснаци ъе будят в леглото и хибрифи ти пълзят под одеалото…

  1. ЯКО . ЧЕ И КРАДЕ НИКОВЕ. ТАКА СА ГО УЧИЛИ НА КОЗЯК .СЪЗДАТЕЛЯ ДА МУ ВЪЗДАДЕ СПОРЕД ДЕЙСТВИЯТА

  2. Не е един Дидоо. Лошото е, че сте няколко и ползвате много никове. За това и в Труд няма пароли, регистрирване и админи. Щото руската ви пропаганда трябва да се лее. Глистоциди продажни сте вие и баш глиста ви Путин.

   1. То и ти шизи ми ползваш ника. Кво ся, да седна да оревaвам орталъка ли?

 6. Тролчета-мизерници два броя гъгнат простотии и лъжи. Педерите и циганвите, както се изразява еди хаховец, са най-върли симпатизанти не на Русия и комунизма, а именно на американците и ЕС, които им осигуриха слободия и рахатлък. За другия хаховец: в Крим населението е над 90% с руско самосъзнание, а в Южна Осетия – 93% имаха руско гражданство много преди исакашвилята да започне да ги трепе и така предизвика Москва да си ги прибере, а покрай тях и Абхазия.

 7. Срещу т. нр. Санстефанска Бг против не е само Русия, но и всички тогавашни велики сили начело с ЮК. Между Русия и ЮК в частност има споразумение, според което не трябва да се допесне Голяма Бг, т. е. цялата Мизия до устието на Дунав + цялата Тракия + цялата Македония. Това става доста преди Освобождението. За Съединението ни подкрепят ЮК и Германия, защото това го урежда княз Александър Първи, тъй като родът Батемберг е германски, а Батемберг, после преименувал се на Маунтбатън е съпуг на британската кралица.

  1. Ти що не си се кръстил Прецаката, бре? Прецакал си цялата ни история, без да ти трепне окото!
   Русия не е против Санстефанския договор, драги, защото именно в него не е употребена думата „България“ нито веднъж, а земите ни са наричани „Руски балкански територии“.
   Нормалните страни не са искаи земите ни да се превърнат в руска губерния и са били против.
   Всъщност ти визираш Съединението от 1885. Тогава наистина Русия е била против. Естествено е – как така ще и отнемат територии и ще се създава независима България?
   Да де, ама за УК ЛЪЖЕШ, като дрът циганин! И франция, и абнглия, и Германия са ни подкрепили, щото сме го втъкнали четвъртит на „Освободителя“!
   Против е била само Русия, но пък не е можела да си позволи открите ВОЕННА агресия. Военна е с главни букви, защото вербалната руска агресия и днес може да се прочете в тогавашната им преса. Та за това, драги са насъскали Сърбия /руското мекере на балканите/ да ни нападне. И за това 45-та са ортязали Македония от живата плът на България и са им я дали. А нашият продажник – Лайпцигския „герой“ лично е ходил при Тито да подпише….
   Цакате с фалшиви карти, драги. Ама принципа „Кьорав карти не играе“ вече не важи. Под лупа ви гледаме в ръцете. И най-вече дали няма да прибегнете към „изпреварващ удар“, без изобщо да има причина.

   1. И как се създаде Княжество България, ако България не е споменавана в Санстефанския мирен договор? Не е ли малко наивно твърдението ти? И как ще обясниш отношението на Великите сили в предварителните договори: Райхщадското споразумение от 1876, Будапещенската конвенция от 1877, както и Лондонското споразумение от 1878? Нито една от Великите сили не е подкрепяла независима България, не и преди на престола да седне наследник на Кобургите. Моментът е добре описан в „Строители на съвременна България“. И защо изобщо се заблъждавате, че някоя от Империите по това време се е интересувала от нашето освобождение. Това е геополитика, в която няма място за чувства. Това се отнася за Русия, Англия, Франция и.т.н.

   2. А бе , ти умора нямаш – лъжеш и изопачаваш историята без никаква мярка . ФАКТ е – Българското трето царство е рожба , плод на Рускотурската Освободителна /за българите/ война 1877-78 г. Тук почиват костите на над 200 000 руски воини , България е осеяна с руски паметници – няколко хиляди . А колкото до Сръбскобългарската война от 1885 г. – Австроунгария предупреждава Фердинанд , че ако продължи да напредва /към Белград/ , ще срещне австроунгарските прусаци , не руски войници ! Мошеник !

    1. Да така е flint и аз не го отричам. Но освобождението на България (и не само) е резултат, а не първопричината за геополиотическото противопоставяне на Руската и Османската империи. в крайна сметка руските войски са се били за Крим, Кавказ и черноморските проливи. България не е причината за войната, колкото и да ни се иска да е така. Може би ще ти е интересно да прочетеш малко повече за причините за войната 1878-79? Колкото до 1885, тенденцията започва от т.нар „Освободителна война 1878-79“. И по това време има заговор на Великите сили да (Англия, Австро-Унгария, Франция…) да се присъединят към Султана и спрат настъплението на руските войски. И тук също не става въпрос за България, колкото и да ни се иска да бъдем значими… Руските и финландските войски действително дават доста жертви, но това не е заради България, понеже тя не е причина за войната. Аз не коментирам войната и Съединението, така че моля те не сменяй темата. Освобождението е причинно-следствена връзка от войната, но не основната причина. Надявам се да можеш да го разбереш, понеже по обноските ти смятам, че не си много образован.

     1. Естествено. Само подлогите се жертват за чужд интерес.
      Но не забравяй, че в големите събития се вмества и цариградската конференция, резултат пък от Априлското въстание, Левски и Ботев…

   3. Лъжеш и за подкрепа от страна на Франция и Англия за Съединението – Англия и Австроунгария се противопоставят на Санстефанския договор .По тяхна инициатива той е ревизиран и заменен с Берлинския договор – през юли 1878 г. Съгласно тоя договор България е разделена на пет части и т.н. Прочетете „Черна дата – 139 години от подписването на Берлинския договор “ .

   4. Абе де6ил кирлив сенилен, казах ти, деднии намери договора да видиш, че плещиш глупости и повтаряш лъжи.
    То бива да си прост и сенилен, ма твойто е тежка форма… сигурно и се насираш…

    1. Той ти и писа човека, че не си много интелигентен по изказванията и ти реши да се затвърдиш. Ххахаха. Оправи ми деня,.

     1. Преценките на една сенилна деменция имат стойността на изказванията на поръчковия дисидент плевнелиев.

 8. До Цаката,

  ти знаеш всичко брат ми. Вие в София сте най-големите. Не забравяй само кой си и от къде идваш, прибирайки се към панелката си…….. И не ме наричай хаховец приятелю. Аз правя годишен оборот от около 3млн лева, и плащам данъци и осигуровки на такива сополи като теб в размер на около 400хил.лв на година. Пращам такива всезнайковци и на командировка. Така, че по-леко с описанията. Когато ти на 37г. възраст вадиш и развиваш бизнеси, тогава определяй. До тогава мълчи!

  1. Устата на трол можеш само с пари да затвориш. Но понеже нито ти, нито аз ще плащаме за истината – да не ти пука. Те ще си пишарт, ние ще си ги опровергаваме…
   Ако не съществуваше ламя, Иванчо щеше да си остане селянин с ненужен меч! 😉

   1. Ти си сенилен демент бе… явно в напреднал стадий. Това, че ни приемаш – айде, че лъжеш – кофти, но ако си вземаш хапчетата може да имаш моменти на проблясък… но внимавай да не почнеш да се насираш…

    1. Комента виж как ги знае тея работи със хапчетата и с насирането. Явно не бива човека. В предишен пост беше писал, че бил говорил а не писал. Разбираемо е руснаците да набират глисти измежду луди и цигани. Нормален човек не би се хванал да става руски глистак.

     1. Не си убедителен нещо… Троли по темата, че ще те уволнят и друга отрепка ще намерят…

  2. КЪФ ОБОРОТ ПРАВИШ ТИ БЕ МИШОК. ТИ СИ ПРОСТО ЛИЗАЧ НА АНГЛОСАКСОНСКИ ЗАДНИЦИ.

  3. Не се коси. Много добре си им го написал. Лошото е, че това тях не ги интересува, защото плащат да не позволяват на такива като теб гластност. Имат си и доктрина за влияние и промивка. Как мислиш анексираха Украйна.

 9. Нито значение имаш, нито знания. Цитирам от Уикипедията: „Русия е знаела, че подприсвайки Санстефанския договор нарушава ТАЙНОТО Райхщадското споразумение, според което на Балканите НЕ може да се образува голяма славянска държава… за което НЕ информира Бг, а твърди по времето на социализма, че позицията на Русия по време на конгреса е предопределена … от изчерпването на военните й възможности…Организирането на конгреса се предшества от сключването на Лондонското споразумение, на което е предрешена работата и решенията на конгреса… ЮК преди това сключва Англо-турско и Англо австроунгарско споразумения в този дух.“
  Това за сведение на другите форумци, ти и да прочетеш, все лъэжи ще дуднеш.

  1. Именно Русия и Австро Унгария решават да няма голяма славянска държава със тайно споразумение. След това Русия се противопоставя на съединението НИ като оказва дипломатическо влияни върху Османската империя да увеличи войските си в Румелия за да се предотврати появата на това което сега наричаме България. Та помислете какво ни чака ако не изгониме руските глисти.Помислете какво стана с Крим и не им ли казваха колко са близки. Няма вечни приятели, има вечни интереси.

   1. Пропусна ролята на англия, винаги заплашваща с война в случай на голяма славянска държава на балканите.
    И пак – благодарение на русия 1878г. на картите се появявя името България.
    Факт.

    1. Ти си по-запознат със сумите. Едно време говореше из нета за 30 лева. Сега си ги и актуализираш. Разликата между нас е, че аз си харесвам страната и си ми е добре, имам сигурност и съм доволен от постигнатото. Докато ти директно хвалиш Русия и апелираш за нейните интереси. Та кой да ми плаща и защо и дали на мен ми плащат или на теб?

     1. Разликата между мен и теб е в много неща. Едно от тях е, че си олихофрен. Което обяснява простотията в мирогледа ти.

 10. Сервитьорче си ти от покривки с мазни петна, като се съди по фукливия ти стил и изразите на дребен шашмаджия и бакшишолюбец. Но дори и да правиш такива обороти и плащаш такива данъци, това не е никакъв аргумент в полза на позата ти на разбирач в политиката и познавач на Русия. Всякакви има там, но такива като теб стигат само до жителите на покрайнините и панелките. За Русия и Турция си написал толкова глупости и смешни обобщения, че не си струва да се отделя време за оборването им.

 11. Ей ви го и Божко се изтролил на метеното като предан прокопчоид. Бе, самсалак, не авторът, а соцагенция е дала тези проценти, той само ги цитира! Оня келнерът с големите обороти пък ги увеличи до „всички умни и интелигентни“, нормално е за занаята му да надписва. Нахилил се презрително божко и срещу Путин, беззащитен бил, нищо, че има потенциал да унищожи САЩ и Европа поне два пъти. А в парламента, божко, ги няма твоите хора, соросоидите и седерастите, обаче преобладават бившите комунисти и комсомолци, я колко са много само в ГЕРБ.

  1. Има потенциал да ни унищожи как да няма. Нали за това и на Русия и е лепнато, че е империята на злото и чумата на 21 век. И от твоята гледна точка само тя ще да има…другите не ти е удобно да кажеш дали имат. Отделно коя ли е тази цитирана агенция и неупомената ??? Дай линк нещо?

   1. Ми с толкоз акъл е нормално само по лепенки да се заглеждаш… русия – империя на злото, ти – първокласен идиот.

 12. Чети първо, послбе пиши, хаховецо! Цитирана е агенция „Медиана“. Коментирате заглавието и автора, а не статията, която дори не прочитате, това издава тролщината и простотията.

   1. Аз пък сега чета, че Медиана на изборите беше дала 2-3% преднина за БСП, а те с 10 + по надоло от равенството. Пък и нали Труд пишеше, че зодиака е по-точен от статистиката. Отделно където и аз не намерих нищо в текста за Медиана.

  1. Прочетох и видях. Извинения. Но това не променя позицията ми.

     1. Не съм ги взел, ми съм ги дал. И не аз, а пьен руски солдат на де6илната ти макя…

 13. Публикацията, осочена в статията, на резултатите на Медиана е в Гласове от 15 т. м. Според дори американски соцагенции рейтингът на Путин дори в САЩ е висок, беше малко по-назад от този на Обама, сега е по-висок от сатанизирания у дома си президент Тръмп. Много добре разбирам, защо лаещите по статията избягват да коментират цитатите от френския учен Финкелрот, по-конкретно за произхода на тоталитарзма, за натиска да не виждаш каквото виждаш и т. н. Здраво се е аргументирал доктора, затова критиките на хейтърите са безтигловни..

  1. За да са такива злобни и яростни русофоби тия , горните , най-вероятно са добре платени , а кой плаща най-много , всеки знае – американците , немците , англичаните . Нас ни наричат руски тролове , като в същото време обявяват руснаците за бедняци – интересно как бедна Русия ще плаща на 60% българи да я предпочитат пред останалите „българолюбци“ .

   1. Хората си имат мнение и безпорно голяма част милеят за соца и Русия. Лошото е, че тролове като вас използват това и искат да повлияят на хорското мнение в полза на Русия. Това е лошото. Защото поколението се сменя и се сменя и мнението за Русия. Тук е и тролската работа, да го обърнат, към тези които им плащат. А една бедна Русия е изостанала като икономика и троловете са евтина алтернатива за влияние върху чужди държави. Хич не се и чуди. Цивилизования свят е пропищял от вас, барабар и със съседите ви които през 10 години посещавате с танкове или ги анексирате както видяхме.

  2. Още нещо по въпроса за плащането – от къде мога да си взема рублите ? Противниците ми са лесни – получават парите си от няколкото хиляди НПО-та , които ги хранят Сорос , „Америка за България“ , „Конрад Аденауер“ и др.подони .

   1. Като казваш аденауер да допълня само, че тоя на два пъти е отказвал германия да се обедини в името на евроатлантическата ценност повече доларс.

   2. Няма какво да си задаваш отговори от къде да си вземеш рублите. Щото хората не знаят ама колкото американски организаций толкова че и повече руски. Ако някой си направи статистика ще види ясно че след анексацията на Крим се появиха и руски сайтове и тролове и руски НПО-та. Не вярвам да си получаваш заплатата осчетоводена или и да е така си се водиш на друга длъжност. Все пак кой ще пише руски глистак на трудовата си книжка.

   3. ДРУЖЕСТВО ЗА ПРИЯТЕЛСТВО С НАРОДИТЕ НА РУСИЯ И ОНД
    НАЦИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ ЗА ИКОНОМИЧЕСКО СЪТРУДНИЧЕСТВО С РУСИЯ И ОНД
    НАЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ ЗАЕДНО С РУСИЯ
    СВЕТИ КИПРИЯН ТЪРНОВСКИЙ, МИТРОПРОЛИТ КИЕВСКИ, МОСКОВСКИ, ЛИТОВСКИ И НА ЦЯЛА РУСИЯ
    СДРУЖЕНИЕ ЗА ИКОНОМИЧЕСКО И СОЦИАЛНО СЪТРУДНИЧЕСТВО МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ – СИССБР
    ФЕДЕРАЦИЯ ЗА ПРИЯТЕЛСТВО С НАРОДИТЕ НА РУСИЯ И ОНД
    Малко ли са се навъдили а? Има и още доста. Това са само тези които излязоха отпред. Всеки може да ги провери. Тези дружества са на на субсидий от Русия и там се сатанизира българското и европейското.

    1. На тебе мога да кажа само това – изкопира ника на истинския „Кмнтр“ и това показва колко си почтен ти и др. като тебе – има още няколко такива , които присвоихте чужди никове – лесно става – за да се регистрираш е достатъчно да ползваш букви от латиницата или обратно . Но определено си личите .

     1. Няма такова нещо. Да не е на баща му на комент ника? Ако има нещо незаконно или непочтенно се обърни към съответните органи или може да поискаш главния глист путлер да дойде да ти помогне. С руски трици, руски маймуни. Аз лично го видях от вас да копирате ника на един нещастен русофоб. Така, че говори ми за почтенност. Аз не съм почтен.

     2. Тоя отдолу със същия псевдоним сам се е определил като непочтен и нещастен русофоб – това е направо характеристика на русофобите и любителите на соросоидните лайняни ценности .

 14. Е, почтеност от соросоид и седераст не може да се очаква. Задачата на такива е да оплюват всяка медия, всеки автор и коментатор, които не са „онлайн“ с ония ценности и с враждебните на Бг интереси. Не само заради жалките сребърници, но и поради калташкия си характер и шантавото мислене. Навсякъде в ЕС Сорос ги е нацвъкал и ги изхранва, вижда се и в цитата на френския философ: тоталитарното зло произтича от претенцията, че си от страната на Доброто. Както се припомня в статията, още през 1982 г. нашите сегашни „приятели“ са ни турили в категория „враг № 2“, от което произтичат и повечето ни днешни беди и провали.

  1. Те и украинците бяха приятели на руснаците и братя и бла бла. Отделно това което го пишеш си съответства на руската тролска доктрина. Във вашия случай крадеца вика дръжте крадеца. Преживях ви пропагандата навремето и тази ще я преживея.

 15. И тебе съм те забелязвал и си редовен. Относно статията тя си е платена щом я пише ДОКТОРА. А ние сме в ЕС и по принцип няма кой да ни тика да се присъединяваме при положение, че сме се присъединили. Лошото е когато руски тролове започнаха да пишат за Русия глупости и колко е мирна (точно както и ти индиректно го пишеш) а през това време тя нахлу в Грузия и анексира Крим.

 16. Вчера да не е бил конгрес на глупаците СЪС СБОРНО МЯСТО ТУК днес с продължение до каталясване!

 17. Все пак Русия нападна и взема Крим от Украйна…в ущърб на международното право…и като нищо може да си вземе .Варна

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.