Русия изпраща вирусолози и оборудване в помощ на Италия

Русия изпраща вирусолози и оборудване за справяне с разпространението на заразата в Италия заради тежката ситуация в страната. Това съобщиха от пресслужбата на Кремъл след телефонен разговор на руския президент Владимир Путин с италианския премиер Джузепе Конте.

Руската страна е потвърдила готовността си да изпрати в Италия средства за защита, мобилни комплекси за аерозолна дезинфекция, медицинско и друго оборудване. В най-засегнатите райони на страната ще бъдат командировани бригади руски специалисти.

Доставките ще се осъществяват по линия на министерствата на отбраната. За целта ще се използват самолети на руските въздушно-космически сили. Владимир Путин е изразил подкрепата си за ръководството и за народа на Италия във връзка с крайно тежката епидемиологична обстановка в страната.

На свой ред Джузепе Конте е изказал искрената си благодарност за стъпките, които предприема Русия в подкрепа на Италия в толкова трудно за нея време.

Област Ломбардия, където смъртността е най-висока, обяви още по-строги мерки. Вече са забранени спортни и физически дейности на открито, дори и индивидуални.

Само в събота в Италия бяха регистрирани близо 800 смъртни случая. Така с общия брой на починалите страната води печалната статистика в целия свят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия