Влакът София-Кулата блъсна мъж

Автобус „захапа“ крака на жена и потегли

Министър Каракачанов открива исторически паметник, посветен на Дойранската епопея

Британец загуби 4 апартамента в Банско, не плащал данъци и поддръжка

Премиерът Борисов разпореди работа в пълен синхрон и в съкратени срокове относно ситуацията с язовир „Студена“ (СТЕНОГРАМА)

Внучката на Тодор Колев се снима дибидюс (СНИМКА)

Отложиха дело за избор на съветници в Горна Оряховица за изслушване на експертиза

Купуване на недвижими имоти в Гърция вече и чрез ПОС-терминал

Парламентът прие държавния бюджет за 2020 г.

Задържаха за 72 часа шофьора, причинил смърт на 5-годишно дете Обвинен е в три нарушения на Закона за движение по пътищата и за бягство от местопроизшествието

МВнР: Българите в Италия да избягват наводнените райони и най-вече Венеция

По-слаб финал на сезона отчетоха хотелите във Варненско

Адвокат на Цветан Василев: Той иска да бъде разпитан по делото „КТБ“

„Цеките“ от Efbet собственици на купища имоти за десетки милиони в България и в чужбина

Жена загина при пожар във Варна

Русия иска създаване на Голямо евразийско партньорство

Русия се обявява за създаване на Голямо евразийско партньорство с участието на държавите от Евразийския икономически съюз, Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН), Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС), „евентуално и други структури“. Това заяви руският премиер Дмитрий Медведев на срещата на високо равнище в Банкок на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия, предаде ТАСС.

Лидерите на обединението единодушно подкрепиха тази идея през май 2016 г. на срещата на върха Русия – АСЕАН в Сочи, отбеляза Медведев. По думите му в дългосрочен план новото партньорство ще даде възможност да се съгласуват големите интеграционни и инфраструктурни проекти.

Москва приема за предпоставка, че партньорството трябва да се гради върху взаимно зачитане и принципа за обща изгода, че то ще бъде отворено за присъединяване на всички заинтересовани страни, добави руският премиер.

Русия вече направи стъпка в тази посока, отбеляза Медведев, напомняйки за подписания меморандум за разбирателство в икономическото сътрудничество между Евразийската икономическа комисия и АСЕАН. Евразийският икономически съюз е сключил споразумения за свободна търговия с Виетнам и Сингапур, преговаря и с други страни от Асоциацията, а Евразийската икономическа комисия е подписала документи за сътрудничество с Камбоджа, Тайланд и Индонезия, посочи Дмитрий Медведев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.