Русия обвини „Белите каски“ в Сирия във връзки с терористи

Министерството на външните работи на Русия разполага със свидетелства, че неправителствената организация „Белите каски“ е директно свързана с терористичната групировка „Джебхат ан Нусра“, се казва в разпространен в петък коментар на руското външно ведомство, предава ТАСС.

„За никого не е тайна, че тази структура работеше изключително на територии, които не се контролират от правителството (на Сирия) и не избягваше контакти с терористи и екстремисти. Нещо повече, има многобройни свидетелства, които потвърждават, че „Белите каски“ фактически са разклонение на внесената в санкционния списък на Съвета за сигурност на ООН терористична организация „Джебхат ан Нусра“, отбелязват от дипломатическото ведомство. От там смятат за много показателно бягството зад граница на членовете на тази организация след освобождението на югозападните сирийски региони от правителствените войски.

„Уверени сме, че истинското лице на „Белите каски“ рано или късно ще бъде видяно от всички. Призоваваме техните западни спонсори да осъзнаят истинското положение на нещата и да престанат да защитават тези, които всъщност се явяват провокатори и екстремисти“, заключват от министерството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия