Русия отрече задържането на каквато и да е военна техника в Румъния

Снимка: Архив

Изявленията за задържане от Румъния на руски товар с бронетранспортьори за Сърбия са лъжа, руското Министерство на отбраната не е изпращало кораби за транспортиране на военно оборудване по Дунав. Това съобщи в петък Министерството на отбраната на Руската федерация, цитирано от TACC.

"Руското министерство на отбраната не e изпращало никакви кораби за транспортиране на военна техника по Дунав към Сърбия. Всички твърдения за такива доставки и предполагаемият арест на руски транспортни средства с бронетранспортьори от румънската страна са абсолютно неверни", каза военното ведомство.

Министерството на отбраната отбеляза, че договорените доставки вече са доставени в Сърбия в съответствие с условията, посочени в договора. "Всички доставки са извършени в строго съответствие с условията на договора и в срока, договорен от страните", отбелязаха от Министерството.

Износът на военни продукти от Русия в Сърбия се извършва в строго съответствие с международното право и в рамките на двустранното военно-техническо сътрудничество, подчертаха от Министерството на отбраната.

Коментари

Задължително поле