Русия прави алтернативни игри в Сочи

Русия ще организира алтернативни състезания на зимните олимпийски игри в Пьонгчан, пише вестник „Известия“. Домакин ще е Сочи, където бе предишното издание на бялата олимпиада, а право на участие ще имат всички спортисти, които не са допуснати до надпреварата под петте преплетени кръга.

Страната бе отстранена от участие в Пьонгчан, а отделни спортисти ще могат да застанат на старт под неутрален флаг. Същевременно бяха наложени специални дисквалификации на почти всички водещи руски спортисти, включително тези, които никога не са били хващани с допинг.

Очаква се на алтернативните игри да участват 500 състезатели, включително наказвани за допинг. От руското министерство на спорта обявиха, че всички съоръжения в Сочи са в отлично състояние и биха могли да приемат състезанията без предварителна подготовка.

Междувременно Международният паралимпийски комитет обяви, че не допуска Русия до игрите за спортисти с увреждания, но ще направи изключения за отделни състезатели. Президентът Андрю Парсънс обяви, че на зрителите ще бъде забранено да развяват руски знамена.

„Не трябва да има знамена на страни, които не участват на игрите, а Русия няма да е сред страните-участнички“, обясни Парсънс.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт