Русия прави нова антидопингова система

Владимир Путин обяви, че Русия ще създаде нова система за борба с допинга. Президентът призна, че досегашната не е работила добре, но отрече Русия да е имала държавно финансирана програма за допингиране на спортисти. Ще бъде изградена и нова лаборатория, която ще се помещава в Московския държавен университет.

„Ще извадим борбата с допинга от спортното министерство - обяви Путин. - Трябва да признаем, че при нас наистина имаше такива провинения, а това е неприемливо. Предишната не вършеше работата си и това е наша грешка. Новата организация ще е независима, както е в много други страни. Но искам още веднъж да подчертая, че Русия не е имала допинг програма.“

Преди три дни президентът на Руския олимпийски комитет Александър Жуков заяви, че Световната антидопингова агенция (ВАДА) не е имала основания да препоръчва изключване на руските спортисти от международни състезания. Според него ВАДА и канадският професор Ричард Макларън били подведени от „незаслужаващия доверие роман“ на Григорий Родченков, бившия шеф на Руската антидопингова агенция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт