Русия се оплака, че САЩ се опитват да я очернят на международната сцена

Снимка: Архив

Русия се оплака от„масирана пропагандна атака“ от страна на властите в САЩ, които се опитват да „очернят Руската федерация на международната сцена“ и да припишат отговорността за инцидентите с използването на химически оръжия в Сирия на нея и на Дамаск.

„Противно на здравия разум – наред със законните власти на Сирия, ни обявиха за отговорни за химическата атака в Източна Гута от 22 януари, като дори този факт не е потвърден“, подчертаха от министерството на външните работи в Москва , пише „Известия“.

Отведомството подчертават, че американските власти се опитват да втълпят на света мисълта, че Москва съдейства за използването на химически оръжия в Сирия, при все че за разлика от САЩ, Руската федерация е унищожила всички свои запаси от химически оръжия, се отбелязва в текста.

Документът е в отговор на заявлението на държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън, който по-рано заяви, че „в крайна сметка Русия носи отговорност за жертвите в Източна Гута и за възможното използване на химически оръжия против други сирийци“.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия