Руската полиция задържа съпругата на Навални (ВИДЕО)

Руската полиция задържа Юлия Навалная, съпругата на критика на Кремъл Алексей Навални, за участие в неразрешен от властите протест в Москва, съобщи Ройтерс, като се позовава на информация на привърженици на Навални в социалните медии.

Над 300 души вече бяха задържани на днешната протестна акция в Москва в подкрепа на намиращия се в затвора Навални, по данни на неправителствената организация ОВД-инфо.

Над 1000 са задържани различни градове в цяла Русия. Освен в Москва, най-гомя бой арестувани има във Владивосток със 113 задържани, Новосибирск с 93 и Красноярск с 91.

В Москва са въведени безпрецедентни мерки за сигурност в градския център. Затворени са метростанции около Кремъл, автобусите са пренасочени, а на ресторантите и магазините е наредено да останат затворени.
Екипът на Навални първоначално призова протестът в столицата да се състои на площад "Лубянка", където е централата на Федералната служба за сигурност, която според Навални е искала да го отрови. След като полицията отцепи района, протестът се премести на друг централен площад. Стотици души преминаха в шествие в центъра на Москва, скандирайки "Путин, оставка!" и "Путин, крадец!", имайки предвид пищния дворец на брега на Черно море, за който се твърди във видеоматериал на екипа на Навални, че е построен за руския президент.

В Новосибирск беше един от най-масовите протести с участието на хиляди души.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия