Руските власти задържаха група мигранти, заподозрени в подготовка на атентати в Москва

Руската Федерална служба за сигурност арестува днес в столицата мигрантска група диверсанти, подготвяли зрелищни терористични престъпления в Москва по нареждане на групировката "Ислямска държава", съобщи пресцентърът на ведомството, цитиран от ТАСС.

Групата, включваща граждани на Таджикистан и на Молдова, планирала в Москва атентати с мощни взривни устройства саморъчна направа. Диверсантите действали "по пряко нареждане" на ИД, предадено чрез неин пратеник, намиращ се в Турция и обявен за международно издирване от властите в Таджикистан.

Арестувани са 4 души. При обиски в жилищата им са иззети автоматични огнестрелни оръжия с боеприпаси, готови взривни устройства и голямо количество експлозивна смес. Разследването продължава.

Руските силови структури предотвратиха тази година опити за атентати на оживени места в Москва, Санкт Петербург и други градове от страната, планирани от пришълци от близки държави, напомни по-рано пред Националния антитерористичен комитет Александър Бортников, директор на Федералната служба за сигурност. През годината в Русия са предотвратени общо 42 терористични престъпления, посочи той.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа