Руският език втори по популярност сред българските ученици

Руският е пети по популярност чужд език сред европейските ученици, а в България вече се нарежда на второ място. Това стана ясно от приветствие на зам.-министъра на образованието на Руската федерация Вениамин Каганов при откриването на Международна научно-практическа сесия за русисти, организирана от министерството и Държавния институт "Пушкин" за трета поредна година в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия".

В рамките на два дни специалисти от института ще представят пред 120 наши преподаватели по руски новите моменти в подготовката за провеждане на езикови тестове сред чужденци и ще ги запознаят с практически детайли по използването на новите ресурси на портала "Образование на русском", който вече има над 3 млн. потребители от цял свят. П

рограмите за повишаване на квалификацията се водят по стандартите на руското просветно министерство и са съобразени с новите моменти в българския Закон за предучилищното и училищно образование, уточниха домакините от СОК "Камчия". Подобни обучения тази година институт "Пушкин" е провел във Великобритания, Италия, Корея и Виетнам.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование