Руски дипломат: „Република Малорусия в Донбас“ не следва да се разглежда като проявление на реалната политика

Снимка: pixabay.com

Идеята да се  създаде Република Малорусия в Донбас не следва да се разглежда като проявление на реалната политика, предава ТАСС. Това заяви постоянният представител на Русия в контактната група за конфликта в Източна Украйна Борис Гризлов.
„Тази инициатива не се вписва в минския процес. Възприемам я като призив към дискусия. Това изявление няма правни последствия“, заяви руският дипломат.
„Вероятно това предложение има отношение към информационната война и не се явява предмет на реалната политика. Разглеждам го като отговор на провокационните изявления на високопоставени киевски политици, който често звучат твърде неприемливо“, каза Гризлов.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Галфон, россия трябва моментално да попари всякакви надежди на „непоткрепяни“ от вас сепаратисти (читай терористи), които обявиха несъществуването на държава, преговаряща за членство в ЕС и НАТО. Въпрос на дискусия 🙂 Боклук, вие не разбирате на къде отивате – цялата ви история е страх, страх, дай да преместим грацата по-надалеч, за да не ни ударят. И да завземем повече земица за батюшка, государ вселенски.
    Роби нещастни, жалки, и Крим ще върнете, а путьо си го преизбирайте колкото си искате. Неговата съдба е ясна, просто забравихте какво направихте пост-фактум със сталинчо, хрушчо, брежко и сие…
    Никога няма да станете хора, защото то не се копира или краде!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.