Руски режисьор се пробва върху класиката „Бен Хур”

Кадри от римейка на “Бен Хур”, който е голямата световна премиера тази седмица.

Филмът беше посрещнат враждебно от критиката

Джак Хюстън и Тоби Кебел с главни роли в римейка

Режисьорът на “Нощна стража” и “Неудържим” Тимур Бекмамбетов се е заел с непосилната задача да оркестрира нова версия на библейската класика “Бен Хур”. През 1959 година монументалният филм на Уилям Уайлър със същото заглавие печели 11 награди “Оскар” и се превръща в най-голямото киносъбитие за своето време. Новият опит на руския режисьор едва ли ще постигне подобни впечатляващи резултати. Критиците се отнесоха враждебно към холивудския епос и заключиха, че сравненията с мегахита от 1959-а изобщо не работят в негова полза.

Ето какво каза и една от звездите на римейка Джак Хюстън: “Има нещо много красиво в него, особено в съвременния световен климат на сблъсък между различните религии и хора. Как намираме изход от ситуацията, как прощаваме, как забравяме, как продължаваме с живота си, как би трябвало да се отнасяме към своите братя?”

Сценарият на новия “Бен Хур” е дело на Кийт Кларк (The Way Back) и Джон Ридли (12 Years a Slave). В ролите освен Джак Хюстън са още Тоби Кебъл, Морган Фрийман, Назани Бониади, Родриго Санторо, Пилоу Асбек, Моисес Ариас, София Блек-Д’Елиа, Айлет Зурер и други.

7

Коментари

Задължително поле