Руски туроператор съкращава полетите си до България

Руският туроператор "Матрьошка тур" съобщи, че съкращава превозите си до София и до скикурортите на България, предаде ТАСС.

В съобщение на компанията, качено в сайта й, се казва, че са отменени полетите на 28 декември 2017 г., на 3 януари 2018 г. и на 10 януари 2010 г. по маршрута Санкт Петербург-София-Санкт Петербург. Тази мярка се обославя от ниската натовареност на полетите и от форсмажорна ситуация, свързана със самолетна програма на туроператора до китайския остров Хайнан. Компанията е уведомила освен това туристите и партньорите за съкращаване на превозите до курортите Банско, Пампорово и Боровец.

По-рано бе съобщено, че над 200 руснаци вече от няколко дни не могат да излетят от китайския курортен остров Хайнан, тъй като китайските власти не са потвърдили времевите слотове (времевите периоди за излитане) на авиокомпания Икар, изпълняваща полетна програма до Хайкоу на Хайнан от пет руски града. С тази авиокомпания е трябвало да се приберат у дома туристи на две руски фирми, сред които и "Матрьошка тур". За прибирането на туристите са били задействани четири авиокомпании - Чайна саутърн еърлайнс, Аерофлот, Ай-Флай и Уралските авиолинии.

"Матрьошка тур" по-рано заяви, че е предложила на руснаците, закупили пътувания до Хайнан в периода 22 декември -26 януари, да се възползват от оферта за отдих в Израел. На онези, които откажат алтернативата, туроператорът ще върне парите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа