Руското министерство на отбраната: САЩ засилват броя на носителите на крилати ракети в района на Близкия изток

Прессекретарят на министерството на отбраната на Русия генерал-майор Игор Конашенков предупреди, че САЩ засилват броя на носителите на крилати ракети в района на Близкия изток за удар по правителствените сили на Сирия след планиращата се провокация, при която може би ще се използва химическо оръжие в провинция Идлиб, предаде ТАСС.

„САЩ продължават да засилват групировката си носители на крилати ракети в региона на Близкия изток, свързана с подготовката в провинция Идлиб на поредната провокация с инсцениране на „използване на химическо оръжие“, заяви генерал-майорът.

Той уточни, че „подготовката е ново потвърждение за намерението на САЩ да се възползват от инсценировката от терористите от „Джебхат ан Нусра“ при активното участие на британските специални служби в провинцията Идлиб“ на „употреба на химическо оръжие“ от страна на сирийските правителствени сили.

Конашенков напомни, че на 25 август в Средиземно море влезе ескадреният миноносец на САЩ „Рос“ с 28 крилати ракети „Томахоук“, с обхват достигащ до Сирия. По-рано в Персийския завил влезе американският разрушител „Съливанс“ с 56 крилати ракети. А на летище „Ел Удейд“ в Катар е разположен бомбардировач В-1В на САЩ с 24 крилати ракети „въздух-повърхност“ JASSM.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Близък Изток