Руското посолство за американския доклад: Не всички са готови да живеят по натрапваните отвъд океана ценности

Руското посолство в София

Липсата на самите Съединени щати - досадна грешка, любезно поправена от Китай

Посолството на Руската федерация у нас коментира доклада за човешките права на Държавния департамент на САЩ, в който България и Русия са посочени като проблемни държави.

"Отнасяме се с разбиране към загрижеността на нашите партньори от Съединените американски щати по повод "неспазването" на човешките права в редица страни по света, в частност, в такива като Русия и България. В съответния доклад за 2020 година Държавният департамент за пореден път е принуден да констатира, че далеч не всички са готови да живеят по натрапваните отвъд океана ценности и шаблони", коментират от дипломатическото ведомство.

"Смятаме този документ за действително много полезен, особено за тези, които така или иначе са причастни към създаването му и получават за своя труд достойно възнаграждение. Поръчвайки всяка година такива обемни проучвания, властите на САЩ все пак допринасят за борбата срещу безработица в собствената си страна, което е, разбира се, достойно за уважение", се посочва в позицията на руската страна.

"Що се отнася до липсата на самите Щати сред изброените в текста държави, тази досадна грешка е любезно поправена от нашите китайски колеги (вижте линка). Предлагаме на американските ни приятели да инкорпорират тази част в своя доклад и искрено им желаем успех в борбата за спазване на човешките права и свободи на територията на САЩ", допълват от посолството на Руската федерация.

https://www.facebook.com/rusembul/posts/2916161998669116

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България