Британската полиция опитва да възстанови маршрута на колата на Скрипал

Александър Вучич: Най-големият проблем на Сърбия е, че няма деца

Задържаха трима тинейджъри за притежание на наркотици

Мария Захарова: В Русия не е разработван газ „Новичок“

Дъжд и студ от неделя

Албанската полиция разби банда, правила фалшиви паспорти за САЩ и Канада

Украйна депортира журналистка на руска телевизия

Уран над нормата е установен в питейната вода на старозагорското дело Казанка

Енвер Ходжай: Македония поиска помощ от Косово за прилагане на закона за езиците

Видеоповторения и четвърта смяна на Мондиала

Учени посочиха кои спомени заличаваме по време на сън

Плодове, чай и мед лекуват най-добре сред съмишленици Поддържа здравословни килограми и продължава с програмата

Мария Захарова свърза случая “Скрипал” и сирийския въпрос Западът се опитва да направи хората на глупаци, заяви говорителката на руското МВнР

Тереза Мей: Ще обмислим следващите стъпки по случая Скрипал заедно със съюзниците си

Арета Франклин отмени концерти по съвет на лекарите си

Рухна свод на вековен мост край Търново

Снимка: Община Велико Търново

Рухнал е единият от сводовете на каменен мост на над 100 г. във великотърновското село Шемшево. Дъговото съоръжение над река Янтра поема трафика от камиони и леки автомобили по пътя, който свързва Велико Търново с Шемшево и съседните села.

Рибари забелязали в сряда сутринта как от бродът се откъртват камъни и се сипят в реката. Въдичарите незабавно алармирали кмета на Шемшево Кирил Ангелски. Управникът пък сигнализирал за проблема в Община Велико Търново.

На място пристигнали кметът на старата столица Даниел Панов, зам.градоначалникът проф.Георги Камарашев и експерти. Направен бил оглед на рушащия се мост.

По разпореждане на Даниел Панов веднага бил затворен за движение пътят между старопрестолния град и село Шемшево, чието начало е в края на Западната индустриална зона на болярския град. Екстремните мерки ще останат в сила до отстраняването на аварията, засегнала свода на моста над р. Янтра, намиращ се в района на стопански постройки край селото.

„За да не възникне опасност от инциденти с движещите се автомобили, автобуси и пешеходци, експлоатацията на съоръжението вече е преустановена. Достъпът до моста е ограничен както за превозни средства, така и за пешеходци. До възстановяване на целостта на съоръжението пътуващите към селата Леденик, Шемшево, Буковец и Керека следва да използват маршрутите през главен път 1-4 Велико Търново – София. По същото направление вече пътуват автобусите по линии №6 /В. Търново – Шемшево – Леденик/ и В. Търново – Буковец – Керека. Опасният участък е отцепен от подвижни заграждения, ще бъдат заварени и стационарни бариери. Поставени са обозначителни знаци и табели”, информира зам.кметът на Велико Търново проф.Георги Камарашев.

Представители на различни институции, инженери и експерти по пътно строителство извършват огледи на засегнатия мост. За проектиране на ремонтните дейности и последващите строително-монтажни работи ще бъде направено искане за финансиране към Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.