На 16 юли 2019 да почерпят

„Левски“ с убедителен старт на новия сезон, юноша изработи три гола

България е в топ 20 по поскъпване на домовете

Вучич помоли Макрон за помощ по пътя към ЕС и за разрешаване на кризата с Косово

Трус от 3 по Рихтер разлюля Вранча

„Руска връзка” тресе коалицията в Италия Близък до “Лига” лобист търсел финанси от Кремъл

Ердоган: Турция се надява да организира съвместно с Русия производство на системи за ПВО

Частично лунно затъмнение в нощта на 16 срещу 17 юли

Плащаме на ЕС за пластмасовите опаковки Обсъждат нови приходи в бюджета на общността

ЕС одобри санкции срещу Турция заради сондажите в шелфа на Кипър

МВФ: Вдигнете възрастта за пенсиониране Работниците намаляват с 30% през следващите 30 години

Министерство на финансите: На 19 юли партиите ще получат втората част от държавната субсидия за 2019 г.

Частна здравна каса, ако има 500 000 желаещи Новата визия за бъдещето на осигурителния модел поставя повече въпроси и неясноти, отколкото решения

Русия и Украйна готвят голяма размяна на затворници

Ирак предаде на Русия 33 деца на членове на ИДИЛ

Рухна свод на вековен мост край Търново

Рухнал е единият от сводовете на каменен мост на над 100 г. във великотърновското село Шемшево. Дъговото съоръжение над река Янтра поема трафика от камиони и леки автомобили по пътя, който свързва Велико Търново с Шемшево и съседните села.

Рибари забелязали в сряда сутринта как от бродът се откъртват камъни и се сипят в реката. Въдичарите незабавно алармирали кмета на Шемшево Кирил Ангелски. Управникът пък сигнализирал за проблема в Община Велико Търново.

На място пристигнали кметът на старата столица Даниел Панов, зам.градоначалникът проф.Георги Камарашев и експерти. Направен бил оглед на рушащия се мост.

По разпореждане на Даниел Панов веднага бил затворен за движение пътят между старопрестолния град и село Шемшево, чието начало е в края на Западната индустриална зона на болярския град. Екстремните мерки ще останат в сила до отстраняването на аварията, засегнала свода на моста над р. Янтра, намиращ се в района на стопански постройки край селото.

„За да не възникне опасност от инциденти с движещите се автомобили, автобуси и пешеходци, експлоатацията на съоръжението вече е преустановена. Достъпът до моста е ограничен както за превозни средства, така и за пешеходци. До възстановяване на целостта на съоръжението пътуващите към селата Леденик, Шемшево, Буковец и Керека следва да използват маршрутите през главен път 1-4 Велико Търново – София. По същото направление вече пътуват автобусите по линии №6 /В. Търново – Шемшево – Леденик/ и В. Търново – Буковец – Керека. Опасният участък е отцепен от подвижни заграждения, ще бъдат заварени и стационарни бариери. Поставени са обозначителни знаци и табели”, информира зам.кметът на Велико Търново проф.Георги Камарашев.

Представители на различни институции, инженери и експерти по пътно строителство извършват огледи на засегнатия мост. За проектиране на ремонтните дейности и последващите строително-монтажни работи ще бъде направено искане за финансиране към Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.