Георги Вълев от „Килърите“: Властта и бизнесът убиха Петър Христов

Дете е със счупен крак в болница, след като е блъснато на пешеходна пътека във Варна

Премиерът Бойко Борисов обсъди темата за единния цифров пазар с министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел

Удължиха извънредното положение в Турция с още три месеца

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в петък, 19 януари 2018

Отвод на съдията по делото Мартин Петров – „УниКредит Булбанк” Бивша служителка на трезора обявена за национално издирване

Цветан Цветанов проведе серия от работни срещи в Лондон

Германия задмина САЩ като световен лидер Рекордно ниско доверие към Съединените щати, изпреварва ги и Китай

Екатерина Захариева: Договорът за добросъседство с Македония няма да остане само на хартия

Турция търси руска подкрепа за щурм в Сирия САЩ отричат за новата “сирийска армия”

500 милиона лева търсят общините за туризъм Най-скъпият проект в картата на ресорното министерство е на община Челопеч за Моторспорт парк на стойност 120 млн. евро

Влак блъсна изоставена каруца в Казанлък, спряно е жп движението между София и Бургас 

Румен Порожанов: България притежава значителен потенциал за производство на качествена продукция

Божидар Данев, председател на АОБР, пред “Труд”: Зелените блокират инвестиции и работни места Когато икономиката не се развива, няма работа и увеличение на доходите

Кремъл: Новият закон за суверенитета на Киев се равнява на подготовка за война

Ръководителят на първата българска финансова катедра стана „почетен доктор“ на Донецкия университет

Снимка: Стопанска академия Свищов

Донецкият национален университет „Василий Стус” в град Виница, Украйна удостои с почетното звание „Доктор хонорис кауза” ръководителя на първата българска катедра по финансови науки – проф. д-р Андрей Захариев. Той е ръководител на създадената преди 65 години катедра „Финанси и кредит” при Стопанската академия „Димитър А. Ценов” в Свищов.

Церемонията по връчване на почетните символи се проведе в рамките на честванията на 80-годишнината от учредяването на украинското висше училище. Удостояването на проф. Захариев с почетното звание е по решение на Академичния съвет на Донецкия национален университет, основано върху приноса на българския учен за укрепване на партньорските връзки между двете висши училища и двете страни, както и във връзка с неговата инициатива по създаване на съвместен българо-украински образователен продукт – двойна диплома по магистърска програма „Международен финансов мениджмънт” към специалност „Финанси”, с преподаване на английски език. Дипломът с почетното звание е под номер 28 в историята на украинския университет. В рамките на церемонията бяха удостоени като почетни доктори и четирима полски професори, включително и почетния консул на Полша в Украйна.

Партньорството между Стопанска академия и Донецкия национален университет е с над 20 годишна история, включваща обмен на студенти (с над 240 мобилности) и преподаватели (над 40 мобилности), както и провеждане на съвместни научни форуми в рамките на инициативата за черноморско икономическо сътрудничество. През есента на 2016 г. проф. Захариев изнесе пленарен доклад на международна научна конференция, посветена на 50-годишнината на Икономическия факултет на Донецкия национален университет. Негови научни статии, публикувани в научната периодика на украинския университет, регистрират в началото на 2017 г. най-високи нива на индексиране (топ 10) в международната референтна база SSRN.

Удостояването с почетни звания от чужбина подпомага СА „Д. А. Ценов” при кандидатстването с проекти по оперативни програми в рамките на програмния период 2014-2020 г. На база критериалната система за оценяване на проекти, научният потенциал в областта на проектното предложение се потвърждава и чрез международни награди, сред които е и почетната титла „Doctor honoris causa” на чуждестранни университети. Присъденото на проф. Захариев отличие се явява първо за учен от свищовската академия в рамките на настоящия управленски мандат 2016-2020 г.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.