Съдът остави в арест убиеца от „Банишора“ Престъплението, за което е обвинен, е умишлено

63-годишен мъж е загинал при пожар в столичния квартал „Христо Ботев“

Серина Уилямс утеши съперничката си след мача на Откритото първенство в Астралия (ВИДЕО)

Петър Захариев: Въвеждането на тол такси за автобусите може да оскъпи билетите за междуградски превози

Шофьор на ТИР е загинал на място при катастрофа

Обвиняемият за убийството в „Банишора” се разплака в съда

Цветан Цветанов участва в първата у нас градска молитвена закуска в Пловдив

Георги Първанов: Неоходима ни е нова енергийна стратегия

Румяна Арнаудова: Шест лица са с обвинения след вчерашната операция на Спецпрокуратурата

Меркел е решена да се бори докрай за Брекзит със споразумение

Полицаи задържаха участник в телефонна измама в Пазарджик

Брекзит може да доведе повече британски туристи у нас

Вицепрезидентът Йотова: Сега е моментът за анекс към споразумението с Македония

Политолог: Управляващите в Полша са виновни за атмосферата, довела до убийството на кмета на Гданск

Съветник на Белия дом отхвърли информациите за пробив в търговските преговори с Китай

Ръководството на МВР даде положителна оценка за работата на ОДМВР- София

Снимка МВР

Осезаем ръст на бързите и незабавни производства; двойно увеличение на регистрираните престъпления с наркотични вещества; увеличение на количествата иззети акцизни стоки без бандерол; спад на взломните кражби; намаление на тежките пътнотранспортни произшествия и значително увеличение на административно-наказателната дейност- това са основните акценти в съпоставителния анализ за дейността на ОДМВР- София през 2017г. спрямо 2016г., съобщи пресцентърът на МВР.

Огромният обем свършена работа за постигането на отчетените добри резултати бе оценен от главния секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов, от директора на ГД „Национална полиция“ гл. комисар Христо Терзийски и заместника му – ст. комисар Благородна Макева.

Работите проактивно и това проличава от постигнатите резултати по линия „горско стопанство“ и „акцизни стоки“. Дирекцията показа, че е в готовност да реагира бързо и адекватно за недопускане ескалирането на възникнали масови конфликти, посочи гл. комисар Маринов. Положителна оценка за добрата съвместна работа на служителите на ОДМВР- София с останалите държавни контролни органи изрази и заместник-директорът на ГДНП ст. комисар Макева. Впечатляващи са резултатите от работата на охранителна полиция- огромен брой беседи в учебни заведения, срещи с граждани и ръководители на държавни учреждения, повишени показатели по отношение на извършената административно-наказателната дейност. Тя посочи, че значителният процент дела, приключени с мнение за съд, са важен показател за добро и качествено разследване, въпреки голямата натовареност на разследващите полицаи и съществуващия намален състав в отдела.

Препоръките за активизиране на работата бяха насочени към по-рационалното използване на техническите средства за контрол на скоростта, използването на възможностите на оперативния анализ, както и към провеждането на превантивната дейност в училищата предвид завишения брой престъпления, извършени от непълнолетни и малолетни.
Административният ръководител на Окръжна прокуратура- София Наталия Николова също оцени като много добро взаимодействието с областната дирекция и поздрави служителите за постигнатото повишение на разкриваемостта и в частност на ръста на досъдебните производства по линия „наркотични вещества“ и „акцизни стоки“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.