На 4 април 2020 да почерпят

Нови занимания за Рибите, Лъвовете могат да получат заем – Дневният хороскоп на Алена

Вирус и вирусолог

Министър Захариева: Планът „Маршал“ ще бъде следващият европейски бюджет

Хората под 20 години със забрана да излизат по улиците в 30 турски града

Кристалина Геориева: Намираме се в период на рецесия, много по-лоша от световната икономическа криза

Парламентът прие актуализацията на бюджета на първо четене

Депутатите удължиха извънредното положение до 13 май

ЕС затворен за света и след Великден

Лекари от ВМА: Не сме почивали от края на февруари

Почина певецът, изпял „Ain’t No Sunshine“

Сексът ни дава сили срещу COVID-19

Обявиха договора за производство на самолетите F-16 Block 70

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Гешев за данните за манипулиране разпределението на дела: Ако е истина, това ще е коронавирус в съдебната система

Ръководството на МВР даде положителна оценка за работата на ОДМВР- София

Осезаем ръст на бързите и незабавни производства; двойно увеличение на регистрираните престъпления с наркотични вещества; увеличение на количествата иззети акцизни стоки без бандерол; спад на взломните кражби; намаление на тежките пътнотранспортни произшествия и значително увеличение на административно-наказателната дейност- това са основните акценти в съпоставителния анализ за дейността на ОДМВР- София през 2017г. спрямо 2016г., съобщи пресцентърът на МВР.

Огромният обем свършена работа за постигането на отчетените добри резултати бе оценен от главния секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов, от директора на ГД „Национална полиция“ гл. комисар Христо Терзийски и заместника му – ст. комисар Благородна Макева.

Работите проактивно и това проличава от постигнатите резултати по линия „горско стопанство“ и „акцизни стоки“. Дирекцията показа, че е в готовност да реагира бързо и адекватно за недопускане ескалирането на възникнали масови конфликти, посочи гл. комисар Маринов. Положителна оценка за добрата съвместна работа на служителите на ОДМВР- София с останалите държавни контролни органи изрази и заместник-директорът на ГДНП ст. комисар Макева. Впечатляващи са резултатите от работата на охранителна полиция- огромен брой беседи в учебни заведения, срещи с граждани и ръководители на държавни учреждения, повишени показатели по отношение на извършената административно-наказателната дейност. Тя посочи, че значителният процент дела, приключени с мнение за съд, са важен показател за добро и качествено разследване, въпреки голямата натовареност на разследващите полицаи и съществуващия намален състав в отдела.

Препоръките за активизиране на работата бяха насочени към по-рационалното използване на техническите средства за контрол на скоростта, използването на възможностите на оперативния анализ, както и към провеждането на превантивната дейност в училищата предвид завишения брой престъпления, извършени от непълнолетни и малолетни.
Административният ръководител на Окръжна прокуратура- София Наталия Николова също оцени като много добро взаимодействието с областната дирекция и поздрави служителите за постигнатото повишение на разкриваемостта и в частност на ръста на досъдебните производства по линия „наркотични вещества“ и „акцизни стоки“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.