Майли Сайръс: Пуша трева и псувам, но не съм лъжкиня

Премиерът Борисов посети стадиона на футболен клуб „Арда“ (ВИДЕО)

Мотоциклетист пострада при сблъсък с лек автомобил Катастрофата станала край Къпиновския манастир

Спипаха затворник, забравил да се върне в килията след отпуск

Любовна лудост завладява Варна Започва 27-ото издание на международния филмов фестивал

Анджелина Джоли изпрати със сълзи Мадокс в университета в Южна Корея

АПИ: Възстановяването на виадукта на магистрала „Струма“ ще струва 1,86 млн. лева

Обама купуват голямо имение на остров за 14 милиона долара

Малките прегрешения не са съвсем безобидни

Столичната община няма да плаща за подмяната на ограничителите по „Граф Игнатиев“

Издирват ранен украински турист в района на връх Мальовица

Надал яхна 370 коня Тенисистът подкара нов автомобил

Русия представи първата в света плаваща АЕЦ (ВИДЕО)

550 руски учени обвиниха Кремъл в кампания на репресии срещу протестиращи

Google е закрил 210 канала в YouTube заради дезинформация

Ръководството на НВУ иска от община Търново поддръжка на Антлантическия парк

Ръководството на Националния военен университет /НВУ/ „Васил Левски“ във Велико Търново настоява пред общинската управа на града за ремонт на алеите и стълбите в Атлантическия парк от южнатастрана на учебното заведение.

„Това лято паркът беше покосен, почистен, а дърветата добре поддържани и сме благодарни на общинското ръководство. Пешеходните зони обаче „плачат“ за обновяване“, обясни началникът на военния ВУЗ бригаден генерал Пламен Богданов.

Той постави проблема по време на дискусия инициирана от Председателският съвет на Общинския съвет във Велико Търново. Ръководството на местния парламент в сряда организира втори дебат с академичната общност в болярския град за приоритетите пред местната власт през следващата година. По време на дискусиите се обсъждат теми, свързани с текущи регионални проблеми на висшите учебни заведения във Велико Търново.

От командването на НВУ споделиха, че имат грижи и с подходът към КПП-Изток, където парковата зона се ползва предимно от автомобили и клиенти на близката Сторителна борса. „Колите спират дори и на тревните площи“, подчерта бригаден генерал Пламен Богданов.

От общинското ръководство пък обещаха да намерят начин да помогнат за решаване на казуса, въпреки че теренът не е общински. Ще бъдат поставени бариери, указателни и забранителни табели.

„Ще бъдат взети под внимание и въпросите, поставени от академичната общност, с цел бързото им решаване. Първата от поредиците академични дискусии бе с Ректорския съвет на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, припомни председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.