10 години затвор за турски съдия с награда за човешки права от Европарламента

Китай предложил да увеличи внoса от САЩ до обем от 1 трлн. долара

Откриха труп на възрастна жена във Враца

Сириец държал мрежа за плащания на терористи у нас (обзор) 43-ма арестувани за участие в древната система за парични трансфери “хавала”

Берлускони се кандидатира за ЕП

Една трета от работещите у нас получават месечни бонуси

В Казанлък отбелязаха 130-тата годишнина на 23-и пехотен Шипченски полк

Христо Стоичков: Иван Вуцов беше човек с голям замах

Строителите с 20% по-високи заплати (обзор) 15 000 компании от бранша са в сивия сектор

Украйна готви визов режим за руснаците Той предвижда биометричен контрол и предварително уведомяване

Труд Уикенд – един вестник за два дни

Висш севернокорейски генерал на среща с Помпео във Вашингтон

Ура, патките се завръщат! Три пъти повече патици тази година зимуват у нас

Грипът взе десетки жертви в Източна Европа

Антон Кутев: БСП няма проблем със самите изтребители, а с процедурата 1,3 млрд. лв. за "Хемус" ще бъдат разпределени без процедури, каза депутатът

Ръководството на Общинския съвет Търново стартира дискусии с академичната общност

Председателският съвет на Великотърновски общински съвет стартира поредица от дискусии с академичната общност. Първата работна среща бе открита днес от председателя на местния парламент Венцислав Спирдонов, а в община Велико Търново гостува ръководството на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”, начело с ректора проф. Христо Бонджолов.

Обсъдено бе в какви насоки и направления да продължи развитието на партньорството между местната власт, академичната общност и бизнеса, за да бъде още по-ползотворно за бъдещето на Велико Търново като университетско, образователно и духовно средище. Изказано бе общо мнение, че старопрестолният град има пълния потенциал да се превърне в национален център на българщината, в който своето образование могат да получават наши сънародници от целия свят.

Разговорът обхвана и решаването на конкретни въпроси и казуси, свързани с подобряване на достъпа до сградите на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, организацията на паркиране и включването на паметниците край Ректората в туристическите маршрути. Подобни срещи предстоят и представителите на другите университети в нашия град.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.