306 км/ч вдига Bentley Bentayga

Адвокатът на обвинената банкерка от Нова Загора: Биляна Манчева ще обжалва постановената мярка „задържане под стража“ Според него присъда ще има, но обвиняемата няма да е сама, понеже е имала второстепенна роля

Костнър и Харелсън по петите на Бони и Клайд Ким Дикенс блести в една от женските роли

70-годишен мъж загина при пожар в дома си във Варна

Катастрофирал ТИР блокира движението по пътя Русе-Бяла

Кола се заби в тир при навлизане в бензиностанция край Благоевград Водачът и спътникът му се издирват

ООН призова да се избегне насилието във Венецуела

Британските шофьорски книжки няма да важат в Ирландия при Брекзит без сделка

Защо нова рокля за жената е като 4 водки за мъжа?

Снегът затвори редица пътни артерии в страната

Тръмп номинира посланика на САЩ в Канада за постоянен представител в ООН

Сняг, студ и виелици ни очакват и през двата почивни дни Жълт код за сняг и вятър е в сила в събота за цялата страна

Венецуела затваря частично границата с Колумбия

188 стегопочистващи машини са извършвали обработки със смеси срещу заледяване през нощта в София

На 23 февруари 2019 да почерпят

Ръст на новото строителство в Търновско

Общинските администрации на територията на Великотърновска област през първото тримесечие на тази година са издали разрешителни за строеж на 20 жилищни сгради със 188 жилища в тях и за 25 други постройки. Спрямо предходното тримесечие издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради намаляват с 37.5%, докато броят на жилищата в тях и общата им застроена площ се увеличават. Броят на разрешителните за строеж, издадени на други видове сгради, бележи спад с 53.7%. Това сочат данни на Териториалното статистическо бюро в старата столица.

В сравнение с първото тримесечие на 2016 г. издадените разрешителни за строеж на нови жилищни сгради в областта намаляват с 16.7%. Същевременно броят на жилищата в тях, както и разгънатата им застроена площ нарастват над два пъти. При другите видове сгради е регистрирано увеличение, както на броя на издадените разрешителни за строеж – с 66.7%, така и на общата им застроена площ – с 332.3%.

През първото тримесечие на 2017 г. в област Велико Търново е започнал строежът на 12 жилищни сгради със 159 жилища в тях и с 21 177 кв. м обща застроена площ, и на 20 други сгради с 16 095 кв. м РЗП. Спрямо предходното тримесечие започнатите жилищни сгради са с 20.0% по-малко, докато броят на жилищата в тях се увеличава с 12.8%, а общата им застроена площ – с 32.2%. Броят на започнатите други сгради намалява с 23.1%, а тяхната РЗП е по-малко с 41.7%.

В сравнение с първото тримесечие на 2016 г. започнатите нови жилищни сгради се увеличават с три пъти, жилищата в тях – близо 39 пъти, а разгънатата им застроена площ – над 34 пъти. Увеличение с три пъти се наблюдава и при броя на започнатите други видове сгради, а тяхната обща застроена площ нараства над два пъти.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.