Премиерът Борисов ще се срещне с чешкия си колега Андрей Бабиш

Дамаск осъди турската операция в град Африн

Цецка Цачева: Няма да се въвежда трети пол и да се признават еднополови бракове

Катастрофа затапи пътя за „Капитан Андреево“ край Харманли

Министър Ангелкова: Всички 5-звездни хотели са резервирани на 90% за летния сезон

Щурмови хеликоптер „Апачи“ се разби в САЩ Двамата пилоти са загинали

Турция праща и сухопътни сили в операцията в Северна Сирия

Пост на турски език се появи в профила на президента във Фейсбук

„Ауди“ изтегля 127 000 нови автомобила заради проблеми с емисиите

Лео Кадели: Приятели, помагайте

„Епъл“ може да спре iPhone X още през лятото Потребителите в Китай не го харесват

Ликвидирани са нападателите на хотела в Кабул Акцията продължи 12 часа

Статуята на свободата затвори за посетители

Холандската полиция ще конфискува скъпи дрехи от младежи, ако не обяснят как са платили за тях

Времето ще е облачно, с валежи от дъжд и сняг

Ръст на новото строителство в Търновско

Общинските администрации на територията на Великотърновска област през първото тримесечие на тази година са издали разрешителни за строеж на 20 жилищни сгради със 188 жилища в тях и за 25 други постройки. Спрямо предходното тримесечие издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради намаляват с 37.5%, докато броят на жилищата в тях и общата им застроена площ се увеличават. Броят на разрешителните за строеж, издадени на други видове сгради, бележи спад с 53.7%. Това сочат данни на Териториалното статистическо бюро в старата столица.

В сравнение с първото тримесечие на 2016 г. издадените разрешителни за строеж на нови жилищни сгради в областта намаляват с 16.7%. Същевременно броят на жилищата в тях, както и разгънатата им застроена площ нарастват над два пъти. При другите видове сгради е регистрирано увеличение, както на броя на издадените разрешителни за строеж – с 66.7%, така и на общата им застроена площ – с 332.3%.

През първото тримесечие на 2017 г. в област Велико Търново е започнал строежът на 12 жилищни сгради със 159 жилища в тях и с 21 177 кв. м обща застроена площ, и на 20 други сгради с 16 095 кв. м РЗП. Спрямо предходното тримесечие започнатите жилищни сгради са с 20.0% по-малко, докато броят на жилищата в тях се увеличава с 12.8%, а общата им застроена площ – с 32.2%. Броят на започнатите други сгради намалява с 23.1%, а тяхната РЗП е по-малко с 41.7%.

В сравнение с първото тримесечие на 2016 г. започнатите нови жилищни сгради се увеличават с три пъти, жилищата в тях – близо 39 пъти, а разгънатата им застроена площ – над 34 пъти. Увеличение с три пъти се наблюдава и при броя на започнатите други видове сгради, а тяхната обща застроена площ нараства над два пъти.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.