СААБ ще достави първия ГРИПЕН в България 18 месеца след подписване на договора От фирмата опровергават твърдения, че производството на многоцелевите изтребители спира

„Грипен“ е изтребител от поколение „4+“.

От СААБ, производителите на ГРИПЕН, съобщават, че ще произведат нови изтребители Gripen C/D за България и ще доставят първия боен самолет в срок от 18 месеца след подписването на договора. Посочва се също, че изтребителят Gripen e напълно съвместим с НАТО и е на въоръжение в държавите-членки на Алианса Чехия и Унгария, а в момента този тип самолети се произвеждат за нуждите на Швеция и Бразилия.

Вицепрезидентът на шведската компания СААБ, която произвежда многоцелевите изтребители ГРИПЕН, Даниел Боестад опровергава твърденията, че производството на този тип изтребили ще спре, съобщи БНР.

Това се казва в специално изявление на СААБ, изпратено до медиите. В него се визират твърденията на бившия министър на отбраната Бойко Ноев, които са определени от шведската компания като заблуждаващи и неверни.

 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.