Сагата “Втори лифт в Банско”

Платената любов има само едно име – проституция

Обвиняват ме, че съм пристрастна към този проточил се проблем. Да, така е и не го крия! Но тази моя пристрастност не е продиктувана само от проблемите на Зимната столица на Балканите, а е плод на личното ми омерзение от така наречените "Зелени". Омерзение, продиктувано от това, че тези хора разсипаха, продадоха и опорочиха истинските екологични движения...

Напомням, че явната гражданска съпротива срещу комунистическия режим тръгна не от друго, а от филма "Дишай", един филм в защита на обгазявания Русе....

Тогава зад гърба ни нямаше швейцарски фондации, захранвани от Изток, нямаше директорски постове на национални паркове, нямаше екологични съвети, където да си менкаме услуги, нямаше грантове, нямаше подаръци от правителства, нямаше напазарувани чиновници и приклекнали политици, но... имаше съвест!

Днес любовта към природата на тази шайка е платена любов, а платената любов има само едно име – проституция!

Що за чудовище трябва да бъдеш, що за безродник и безотечественик трябва да си, за да спираш развитието на цели региони, да се радваш, че стопираш проекти от национално значение, да си играеш с препитанието на хората от целия район, на които туризмът в Банско дава хляб... и да се кефиш от това?

Да бягаш от дебати, но да изкарваш преторианците си на протест?

Да бълваш лъжи след лъжи, и да се самооблащаваш от собствената си подлост?

Дами и господа, милионери, обличащи се като сиромахомили, бих могла да възкликна - „дреме ми на жлъчката какви сте“, ако нямаше овластени, които да се хващат на откровения ви саботаж...И това трябва да спре! Щом членовете на Кабинета в един глас декларират, че са за втори лифт в Банско - да му дадат зелена светлина!!!.Не думи, а дела, са казали древните! Кметът Икономов им посочи как! Какво още, КАКВО!?

*Авторът е консултант по политически и институционален маркетинг

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари