Сайтът на Българското председателство вече е онлайн

Сайтът на Българското председателство на Съвета на ЕС-2018 вече е онлайн на адрес www.eu2018bg.bg, съобщиха от ресорното министерство.

Тъй като кирилицата е третата официална азбука в Европейския съюз, порталът на председателството е и на адрес ес2018бг.бг, запазен съвместно с Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Страницата е на четири езика - български, английски, френски и немски, и е съобразена с нуждите на хората с увреждания, отбелязват от Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018.

Порталът е изграден от "Информационно обслужване" АД е и по изискванията на Генералния секретариат на Съвета на ЕС. Цената на проекта е 69 900 лв. без ДДС.

Това е подготвителната версия на сайта. Той ще стане официална страница на председателството от 1 януари 2018 г., когато България поема поста от Естония. Порталът ще бъде основният източник на информация, свързана с Председателството, предназначена за журналисти, широката общественост, както и за практикуващи специалисти и експерти.

Специално място на него е отделено за събитията от календара на Председателството. Страницата ще осъществява и връзката с акредитационната система, през която ще се регистрират делегатите и журналистите за събитията от високо ниво, посочват от министерството.

Сайтът ще дава възможност да се гледат пряко или на запис откритите дебати чрез лайвстрийминг. Достъпът до него ще бъде свободен, както и до всички публикувани статии, документи, прессъобщения, снимки и видеа. Към портала е разработено и мобилно приложение.

Сайтът на Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 вече е на адрес www.bg-eupresidency.gov.bg

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България