Салма Хайек с кампания срещу домашното насилие

Актрисата Салма Хайек започна нова кампания срещу домашното насилие, целяща да помогне на жените, които се намират в опасност по време на продължаващата на много места социална изолация. Тя публикува видео в инстаграм, с което помоли последователите си да подкрепят жените и да помогнат по всякакъв начин.

Кампанията се казва #StandWithWomen и ще бъде управлявана от модната марка Gucci и нейната инициатива „Chime For Change“, основана от Бионсе и Салма Хайек през 2013 година и бореща се срещу домашното насилие по света.

 „Затворихме се в домовете си, за да се предпазим от опасността COVID-19, но какво става, когато домът ни е опасен?“, пита Салма във видеото. Тя добавя, че е много важно всички да се обединим срещу насилието и по този начин да постигнем промяна.

Много страни по света все още препоръчват стоенето вкъщи, но така хиляди жени остават затворени със своите насилници и не могат да получат помощ. Салма Хайек се присъединява към колежката си Чарлийз Терон, която също започна кампания срещу домашното насилие. Тя обяви инициативата си през април и събра повече от 50 известни личности в нея. 

Коментари

Задължително поле