Салпаров и компания на финал за купата

Снимка СПОРТАЛ

Шампионът „Нефтохимик 2010“ направи първа крачка към купата на България по волейбол, след като се класира за финала с 3:0 срещу „Хебър“ (Пазарджик). Най-резултатен за бургазлии бе Николай Учиков с 18 точки, а Валентин Братоев добави 8 за успеха.

„Имаме отбор, който може да спечели трофея – заяви 35-годишното либеро Теодор Салпаров, играещ директор на „Нефтохимик“. - Във финалите няма слаби, щом са стигнали до тази фаза на турнира. А за да спечелиш купата, трябва да биеш най-добрите. Не сме абонирани за първото място, но ако не го направим ще е провал за нас.“

Другият финалист ще бъде определен по-късно между „Монтана“ и „Добруджа 07“. А сблъсъкът за трофея е в неделя от 18,30 часа.

Същевременно сензационна новина споходи 12-кратния шампион на Швейцария при жените. В края на сезона „Волеро“ (Цюрих), в който играят Гергана Димитрова и Мира Теодорова, ще смени националността си, като тимът ще бъде преместен най-вероятно във Франция. Според президента Став Джейкъбс резултатите на отбора не са били оценени достойно в Страната на шоколада, въпреки че е вложил сериозни средства и усилия. „Волеро“ вече има 45-годишна история.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт