Салпаров: Тръгнем ли лошо, рухваме

Боян Йорданов

Трябва да си запазим мястото в Лигата на нациите – смята либерото Теодор Салпаров. - Но много е важно как ще влезем в първите мачове. Ако тръгнем лошо, рухваме.

Днес националите по волейбол заминаха за Москва, където ще имат две контроли със сборная.

А от 25 до 27 май трикольорите ще играят в първия турнир от Лигата, в който срещат домакините от Китай, Аржентина и САЩ.

Все пак Салпаров смята, че големият импулс на момчетата ще е завърналият се в отбора след 10-годишна пауза Боян Йорданов. „Играе ми се страшно много - заяви Йорданов. - Защото виждам, че не ми остава толкова много от състезателната кариера.“

Селекционерът Пламен Константинов определи групата от 14 волейболисти, които ще играят в Китай, както и в контролите с Русия. В състава попадна абсолютен дебютант. Блокировачът на „Нефтохимик 2010“ Илия Петков ще има възможност да демонстрира възможностите си за първи път в официални мачове с националната фланелка.

Двубоите ще пропусне звездата на тима Цветан Соколов, който след 10 дни ще се подложи на операция на сухожилието. Най-вероятно той няма да играе и на мондиала, на който София е домакин заедно с Италия през септември.

Все пак наставникът обяви, че тимът ще гони класиране във финалната шестица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт