Самолет убиец погуби герой на ЦСКА

Самолет уби един от последните шампиони на ЦСКА - бразилеца Филипе Машадо. Левият защитник пътуваше със своя „Шапекоензе“ за Меделин, където трябваше да играе първи финал за „Копа Судамерикана“ срещу „Атлетико Насионал“. Турнирът е аналогичен на „Лига Европа“ на Стария континент.

Няколко часа по-рано в своя профил във Фейсбук Машадо публикува снимка на частния самолет на отбора с надпис „Вече сме в Боливия и тръгваме директно към Меделин“. Това са и последните думи извън фаталния полет на бившата звезда на ЦСКА. А неговият съотборник Бруно Гаучо пусна снимка на кокпита с думите „Воините вече са в Колумбия“.

Машадо дойде през 2007 г. в ЦСКА и се превърна в един от най-обичаните футболисти за агитката. Завинаги ще остане със своя гол във вечното дерби срещу „Левски” (1:0) на 2 декември, след който на практика стана ясно, че титлата е „червена“. Машадо беше и един от малкото играчи, които не си отидоха след отнемането на лиценза на следващото лято. Винаги усмихнат, говорещ перфектен английски и научил доста добре български, Филипе не пропускаше да се снима и да поприказва с всеки фен на „Българска армия”.

В една от снимките му във Фейсбук с екипа на ЦСКА един от близките му приятели Флорентин Петре написа на български: „Машадо, големец, на мен ще подаваш сега, нали?” Факт - двамата се разбираха отлично по крилото.

37-7

Истинска трагедия! Под многобройните снимки на Машадо заедно със съпругата му Алине и дъщеря им се изсипа водопад от молитви той да е един от оцелелите в ужасяващата катастрофа. Уви, първите информации от Меделин твърдяха, че живи са защитникът Алан Рушел и двамата вратари Данило и Джаксън Фолман. В болницата Данило почина. Според властите става въпрос за електрическа повреда, заради която самолетът (модел Avro RJ85) се разби в планината и стана на две. В него е имало 22-ма футболисти, 21 журналисти, официални лица и гости на клуба. Две седмици по-рано същият самолет вози националния тим на Аржентина начело с Лео Меси.

37-2

Шапекоензе“ живееше в своята приказка на чудесата. За първи път през 2014 г. отборът влезе в бразилската Първа дивизия, а сега стигна до финала за престижния трофей, побеждавайки аржентинския „Сан Лоренсо“ - любимия отбор на папа Франциск.

Късмет в случая имаше Рафаел Бастос, бившият футболист на „Левски“. Седмица по-рано той напусна отбора, за да заиграе в дубайския „Хата“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ